Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

The Dwarves, Nick Oliveri’s Death Electric i Svetlanas u Vintage Industrial Baru

19.02.2018. Ziher.hrFoto: Press

Četvrtak pred nama, 22. veljače daje naslutiti kako će svi naši putevi voditi u Vintage Industrial Bar. Vraćaju se kultni zli sinovi punka i rocka – The Dwarves, a njihov član, Nick Oliveri nastupit će sa svojim projektom Nick Oliveri’s Death Electric, koji će izvesti zbir pjesama koje je Nick napisao za Mondo Generator i Queens Of The Stone Age. Ali to nije sve – tu večer nastupit će i ruski hardcore bend Svetlanas predvođen eksplozivnom pjevačicom Olgom. Svetlanas slove za najopasniji bend na svijetu jer su isprva bend koristili kao paravan za špijunske aktivnosti koje su obavljali u KGB-u.

The Dwarves

Američki punk rockeri iz Chicaga svojom glazbom započeli su šokirati okolinu sredinom 80-ih godina. Krenuli su kao garage punk bend, ali s vremenom su ipak svoj zvuk zažestili, kao i tekstove pjesama, vizuale i stage performans. Zle sinove je etabliralo samoozljeđivanje za vrijeme nastupa, vođenje ljubavi na pozornici, zabranjene supstance, a često su koncerte prekidali nakon dvadesetak minuta zbog ozbiljnosti ozljeda koje su si nanijeli. Često ih se karakterizira kao posljednji istinski bastion punk rock ideologije. Uspoređivani su s The Sonicsima te su bili dio Paisley Underground scene. Veliki utjecaj i uzor bio im je unikatni GG Allin. Coveri albuma su često bili namjerno eksplicitni i zbunjujući (za neke), a često je glavni akter bio glumac niskog rasta Bobby Faust koji je za potrebe benda uživao fotografiranje u društvu obnaženih žena, ponekad i s jako rubnim idejama poput razapinjanja na križ.

 

Nick Oliveri’s Death Electric

Nick Oliveri se vraća u Vintage Industrial, ovaj put kao višestruka ličnost s obzirom na to da svira u The Dwarvesima, u svom projektu Death Electric te u ruskoj poslastici The Svetlanas. Ukratko u formi ‘Death Electric’ možete očekivati sve uspješnice koje je Nick napisao za QOTSA, Mondo Generator i Kyuss.

 

Svetlanas

Ruski punksi koji su oformili bend prvotno zbog špijunskih aktivnosti u KGB-u te zbog toga nose titulu ‘THE MOST DANGEROUS BAND IN THE WORLD’. Ruski trashcore pankeri Olga, Diste, Steve i Ricky dobili su i pojačanje u obliku zvijezde večeri Nicka Oliverija, koji im povremeno uskoči na nastup i dodatno zapali atmosferu.

Karte u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 65 kuna u Vintage Industrial Baru i Dirty Old shopu. Na dan koncerta cijena karte iznosit će 80 kuna. Vrata Vintage Industrial Bara otvaraju se u 20:00 sati, a početak koncerta predviđen je sat vremena kasnije.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Komentari