Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

The Gaslight Anthem, Deer Tick & Bayside – satnica nastupa

07.11.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/GaslightAnthem

Foto: facebook.com/GaslightAnthem

Dugoočekivano zagrebačko gostovanje grupe The Gaslight Anthem i gostiju Deer Tick i Bayside slijedi nam u nedjelju 9. studenoga. S obzirom na gust raspored turneje i čak tri izvođača tijekom večeri, posebno objavljujemo satnicu koncerta koja počinje prilično rano za naše navike.

Vrata Tvornice kulture otvorit će se u nedjelju u 18:30. Bayside nastup započinju u 19:30. Nakon njih, u 20:20 na redu su Deer Tick. a The Gaslight Anthem na pozornicu Velikog pogona staju u 21:30.

Europska turneja Gaslighta započela je 29. listopada u Dusseldorfu i sadrži ukupno 19 koncerata koje će bend odsvirati po Njemačkoj, Belgiji, Austriji, Italiji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i Hrvatskoj. U zagrebačku Tvornicu kulture stižu nakon bečkog Gasometera, a prije milanskog Alcatraza. Bit će to premijerni i ekskluzivni nastup Gaslighta u Hrvatskoj i našoj regiji, što je još jedna potvrda ugleda i važnosti koju Zagreb uživa na međunarodnoj glazbenoj sceni.

Koncertne set liste “Jersey Boysa” uključuju presjek osmogodišnjeg rada. Otprilike 22 skladbe, među kojima su 45, The ’59 Sound, Stay Vicious, Sweet Morphine, Mama’s Boys, Mulholland Drive, 1.000 Years, Old White Lincoln, Dark Places i Rollin’ and Tumblin’, polučile su odlične recenzije u američkim medijima koji ističu da su live verzije “podigle” pjesme zbog fantastične usviranosti i sirove energije benda koja i dalje ostaje nepromijenjena. Europska serija nastupa završava 23. studenoga u Birminghamu.

Ulaznice u pretprodaji iznose 170 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 190 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture te orodajna mjesta i web stranice Entria i Eventima.

 Pročitajte Ziherov intervju s bubnjarem benda Benny Horowitz

(Visited 60 times, 1 visits today)

Komentari