Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Glazba

The Raveonettes dolaze u Zagreb!

30.07.2014. Nikolina Lončar
Foto: https://www.facebook.com/theraveonettes

Foto: https://www.facebook.com/theraveonettes

Prošlog su tjedna danski indie rock duo The Raveonettes izdali sedmi studijski album „Pe’ahi“, a nedugo zatim počeli objavljivati i datume nadolazeće turneje. Nakon što smo ih imali prilike vidjeti na prvom Terraneu 2011., The Raveonettes su se odlučili vratiti na naše prostore. U sklopu programa Žednog Uha 29. listopada će nastupiti u zagrebačkom klubu Močvara.

Raveonettesi su na sceni već od 2001., a u svojih trinaest godina postojanja stvorili su vlastiti prepoznatljivi garažni zvuk koji su vješto provukli kroz sve svoje albume. Pažnju svjetskih medija skrenuli su na sebe već sa svojim debitantskim albumom “Whip It On”, a od tada svakim drugim albumom prisvajaju sve više i više obožavatelja. Njihove pjesme povezuju jednostavnost rocka 50-ih i 60-ih s intenzivnim električnim instrumentima, brzim ritmovima i često mračnim lyricsima, a zvuče kao melodičnija verzija Jesus and Mary Chaina s prizvucima surf rocka i dodatnim ženskim vokalom. Na albumu „Pretty in black“ čak su gostovali Ronnie Spector i Moe Tucker, još više pojačavajući tu nostalgičnu notu prema nekim davnijim glazbenim razdobljima.

No osim što na snimkama zvuče impresivno, Sune Rose Wagner (gitara, vokali) i Sharin Foo (bass, gitara, vokali) se posebno potrude i na live svirkama te tako tokom koncerata mijenjaju i po nekoliko gitara, prilagođavajući opremu zasebno­ prema pjesmama. Eksplozivni, energični, žestoki, bučni, a istovremeno lirično traumatični i tjeskobni, ovo je jedan od koncerata ovogodišnje jesenske sezone kojeg ljubitelji te vrste glazbe ne bi trebali propusti.

Ulaznice su u prodaji u od 1.8. po cijeni od 80kn, a od 1.9. cijena im je 100kn, dok je na dan koncerta cijena ulaznice 120kn. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmark knjižari, a isto tako i na njihovim web shopovima.

Komentari