Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

The Sock Drawer: Art čarape

24.05.2015. Petra Plivelić
Foto: fubiz.net/screenshot (David Kitz)

Iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, iza svakog finog jela odličan kuhar, iza svake zanimljive knjige briljantan pisac, iza svakog izvanrednog filma genijalan redatelj, izaaa… Shvatili ste poantu! Također, iza svake dobre cipele trebala bi biti još bolja čarapa. Ozbiljno mislim, razmislite! Kada imate predebelu čarapu žulja vas cipela. Kada imate pretanku čarapu kao da ju ni nemate, nikakva korist od nje – sve vas žulja. Kada imate staru i ofucanu čarapu, ona je prorijeđena na strateškim mjestima pa je neudobna i žulja vas. Kada imate premalu čarapu, zaustavi vam krvotok i utrne vam noga. Kada imate preveliku čarapu, konstantno se spušta i skuplja oko sredine stopala. Kada nemate čarapu – niste fora! Ipak, nenošenje čarapa je dopustivo samo ljeti jer se neke čarape i cipele zbilja ne vole.

Foto: the42.ie/ screenshot

Foto: the42.ie/ screenshot

Ako ste obožavatelj umjetnosti i velikih imena ili ste samo moderni, in, trendi, kul – ove čarape morate nabaviti! One su sve što ste ikada htjeli i sve što vam je potrebno. Zaboravite dosadne jednobojne čarape ili one s Hello Kitty i ostalim likovima iz crtića – sada se na čarapama nosi Da Vincijeva „Mona Lisa“, Botticcelijevo „Rođenje Venere“, Vermeerova „Djevojka s bisernom naušnicom“, Van Goghovi „Suncokreti“, „Zvjezdana noć“, Michelangelov „David“, Rodainov „Mislitelj“, Frida Kahlo, Munchov „Vrisak“, Klimtov „Poljubac“, Picassova „Žena s knjigom“ te djela Matissea, Degasa, Gauguina, Lautreca i drugih.

Foto: facebook.com/sockdrawer

Foto: facebook.com/sockdrawer

Butik The Sock Drawer ili na hrvatskom Ladica s čarapama koji prodaje ove genijalne čarape otvoren je u ljeto 2007. godine u gradiću San Luis Obispo u Californiji. Ubrzo je postalo moguće čarape nabaviti i online putem, a posao je procvjetao. The Sock Drawer je ubrzo postao vodeći trgovac modernih i atraktivnih čarapa prepoznat u cijelom svijetu. Osim čarapa s umjetničkim remek-djelima, butik prodaje i čarape drugačijeg dizajna. Sve su čarape pomno odabrane i sastavljene u jedinstvenu online zbirku koja predstavlja favorite i kolekcije već prepoznatog dizajna. Na internetskoj stranici butika piše da vlasnici aktivno doniraju novac neprofitnim organizacijama koje podupiru žene, djecu i okoliš. Cijene čarapa kreću se od 8 do 25 američkih dolara, ovisno o visini čarape.

Foto: fubiz.net/screenshot (David Kitz)

Foto: fubiz.net/screenshot (David Kitz)

Art čarape su posebno privukle pažnju javnosti kada je poznata stilistica Kate Brien osmislila izgled nekoliko stilova spojivši ekstravagantne čarape i moderne cipele. Za fotografije je pak zaslužan David Kitz.


(Visited 227 times, 1 visits today)

Komentari