Istaknuto
22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

21.03.2017.

1. travnja u Glazbeni lonac dolazi Lika Kolorado, i to u akustičnom izdanju. Ili barem tako tvrdi ekipa iz Lonca.

Glazba

Postfestivalsko izdanje SuperUha dovodi The Tallest Man on Earth u Zagreb

25.08.2016. Ziher.hrFoto: Press

Kristian Matsson, švedski kantautor nije najveći čovjek na svijetu, već se tako samo osjeća kad se popne na pozornicu. Javnosti je više poznatiji kao The Tallest Man on Earth. Svoju glazbenu solo karijeru započeo je prije deset godina, a njegov rad mnogi uspoređuju s onim Boba Dylana. Godinama izbjegava svaki kontakt s novinarstvom i javnošću s ciljem da ogradi svoje pjesme za sebe. No objavljivanjem svog prvog studijskog albuma „Shallow Grave“ privlači svu pažnju na sebe. Glazbeni portal Pitchfork svrstava ga među 50 najboljih izdanja u 2008. godini. Njegova popularnost ne tinja, ubrzo njegov rad prepoznaje Bon Iver i poziva ga na ugodnu suradnju. Turneja s Bon Iverom po SAD-u, Australiji i Europi donijela mu je popularnost nakon koje se odlučuje na samostalne koncertne izvedbe.

Postfestivalsko SuperUho 

Početkom 2010. godine Matsson objavljuje svoj drugi album naziva „The Wind Hunt“. Album brzo dobiva dobre kritike. Naime, boreći se protiv komercijalizacije svoje glazbe i svladavajući razne pregovore prije samog izdavanja svog drugog albuma s izdavačkim kućama odlučuje se za nezavisnog izdavača Dead Oceans.

Svoju najveću popularnost postiže sa svojim trećim albumom „There’ s No Leaving Now“ kojeg objelodanjuje samo dvije godine nakon dobro prihvaćenog drugog albuma. Kako njegov uspjeh raste, tako raste i interes promotora te The Tallest Man on Earth nastupa na značajnim svjetskim festivalima.

Prošlogodišnje izdanje SuperUha nije ga uspjelo dovesti u Šibenik, ali ga zato postfestivalsko ovogodišnje izdanje dovodi u Zagreb. Prošle je godine krenuo na turneju s četveročlanim pratećim bendom kojeg ćemo imati priliku gledati 15. rujna u Kino SC s početkom u 21 sat.

Cijena karte iznosi 120 kuna, dok će na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznica koštati 150 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13).

Komentari