Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Glazba

The Vibratorsi u Zagrebu za 20 kn

13.08.2013. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

Početak rujna, točnije 7. rujna je obilježen dolaskom The Vibratorsa (UK). Uz bok londonskih punk prvoboraca će stati predgrupa Eksodus (HR) koja će proslaviti 30, godišnjicu postojanja.

Davne 1976. iz tada trideset godina starog legendarnog kluba ‘Club 100’ smještenog u Oxford Streetu iz podzemlja je na svjetlo dana izletila skupina buntovnika koja je rock scenu odvela u jednom novom pravcu. Taj kulturološki fenomen danas je svima dobro znan pod kao punk rock, a bendovi koji su te jeseni nastupili u sklopu ‘International Punk Festivala’ između ostalih bili su Sex Pistols, The Clash, The Buzzcocks, The Damned, The Stranglers, Siouxsie And The Banshees te bend koji će 07. rujna  2013. ugostiti Vintage Industrial Bar – The Vibrators!

Prvi album The Vibratorsa naslovljen ”Pure Mania” objavljen 1977., probio se na nacionalnu top listu,  a sedamnaest godina kasnije ”The Guinness Encyclopedia of Popular Music” ga je proglasila jednim od pedeset najznačajnijih punk rock albuma svih vremena. Drugi album ”V2” nastavlja uspjeh debija, a pjesma ”Baby, Baby” se i nakon četrdeset godina savršeno dobro drži među hit singlovima diljem svijeta.

The Vibrators  ove godine slave 37  godina postojanja. Objavili su dvadesetak studijskih i desetak live albuma, te bezbroj kompilacija.  Posljednji studijski album ”On The Guest list” bend je snimio u studiju Pata Colliera svog originalnog basista koji se zabavio i producentskim dijelom posla. ”On the Guest List” bilježi sjajna gostovanja Hugha Cornwella (ex – The Stranglers), Waltera Lurea (The Heartbreakers), garage wunderkinda Ty Segalla, Briana Jamesa (The Damned), Waynea Kramera (MC5), Campinoa (Die Toten Hosen), Rossa The Bossa (The Dictators), Nickyja Garratta (UK Subs), Leonarda Gravea Phillipsa & Stana Leeja (The Dickies) …

ULAZNICE

Vrata Vintage će se otvoriti u 21 sat, a cijena ulaza iznosi simboličnih 20 kn te na dan 40 kuna. Karte se već od sada u pretprodaji mogu kupiti na šanku Vintage Industrial Bara (Savska 160).

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari