Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Glazba

The Voice dolazi u Hrvatsku!

19.09.2014. Zrinka Kunić
Foto: Press

Foto: Press

Jedan od najpoznatijih svjetskih talent showova, The Voice, dobiva i svoju hrvatsku inačicu! Počele su audicije za prvu sezonu The Voice – Najljepši glas Hrvatske, a svi zainteresirani punoljetni građani Republike Hrvatske svoje pjevačko umijeće mogu iskušati prijavom na voice.hrt.hr.

 „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ jedinstveno je natjecanje u kojemu stas, držanje i ljepota nisu presudni.  Pri odabiru kandidata ocjenjuje se samo GLAS. Posebnost ovoga natjecanja je i u tomu da svi natjecatelji – bili oni amateri, školovani pjevači ili izvođači s malo ili puno profesionalnog iskustva, ni u jednom trenutku ne moraju biti nešto što ne žele. Kandidati naime sami odabiru svoj glazbeni žanr kroz koji će se predstavljati javnosti. Ukratko: ako ne volite format talent showa, onda ćete obožavati „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“.  Ako obožavate format talent showa, nakon „The Voicea“ nećete se sjećati kako su se ostali zvali.

Natjecanje se  sastoji od postupka prijava i predizbora, audicije, dvoboja i natjecanja uživo. Nakon predizbora koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabrani kandidati glasovne će sposobnosti predstaviti na audiciji pred četiri mentora. Predstavit će zaista samo svoj glas jer  mentori na audiciji ne mogu vidjeti kandidate. Sjede u posebnim stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku „Moj glas“ mentori odabiru kandidata  za daljnje natjecanje i u tom trenutku stolac im se automatski zaokrene i prvi puta suoče se s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima – savjetnicima mentora.

U priopćenju HRT-a još uvijek nije navedeno tko su mentori koji će se pridružiti velikim imenima The Voice licence koja je u svijetu već godinama uspješan medijski proizvod. U SAD-u tako sljedeći tjedan počinje sedma sezona pod mentorstvom Adama Levinea, Blakea Sheltona, Pharella Williamsa i Gwen Stefani, a u Velikoj Britaniji sezona je završila u travnju, a mentorirali su will.i.am, Tom Jones, Kylie Minogue i Ricky Wilson. The Voice se još prikazuje u 52 zemlje svijeta među kojima su Brazil, Njemačka, Belgija, Argentina, Kina, Poljska, Norveška, Italija, Kanada i mnoge druge.

Cijela licenca krenula je iz Nizozemske gdje je projekt i osmišljen 2010. godine. Od susjednih zemalja i Srbija ove godine dobiva svoju verziju, Albanija je do sada prikazala tri sezone, Mađarska je doživjela samo jednu, a Italija je zaključila drugu sezonu. Ostaje nam za vidjeti može li još jedan talent show doživjeti više od dvije sezone u Hrvatskoj koja je poznata po relativno kratkom hypeu (Hrvatska traži zvijezdu, Story Super Nova, Hrvatski idol, Supertalent) koji prati ovu vrstu zabavnog formata.

(Visited 252 times, 1 visits today)

Komentari