Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Video – The Wolf of Wall Street: Leova prilika za Oscara?

18.06.2013. Lucija CuravićVrijeme čitanja: 2 minute
DiCaprio i Scorsese_www.facebook.com/TheW0lf0fWallStreet_jpg

DiCaprio i Scorsese_www.facebook.com/TheW0lf0fWallStreet.jpg

Sada već službeno odličan glumac, Leonardo DiCaprio na kućnoj polici nema Oscara. Ne bi trebalo biti bitno, ali opet jest, ako pogledate tko je sve isti zaslužio. Navodno. Stoga se zaista nadam, kad mu ga već Django nije priskrbio, da The Wolf of Wall Street hoće. Sudeći po traileru, moje nadanje nije uzaludno. Saznat ćemo početkom sljedeće godine, kad film stigne u europska kina.

Novi hit Kanye Westa savršena je pozadina za priču o korumpiranom, ali uzbudljivom i zabavnom (barem na filmu) svijetu najpoznatijeg poslovnog kvarta, Wall Streeta. Martin Scorsese priču temelji na memoarima Jordana Belforta, prevaranta iz 90ih, koji je razne ulagače koštao oko 200 milijuna dolara. Osim liste poslovnih grijeha, duga je i lista droga koje je konzumirao i žena s kojima je spavao. Upravo zato neki kritiziraju trailer, unaprijed optužujući film za svojevrsno glorificiranje čovjeka koji je prevario mnoge. Osobno veseliji ton iz trailera shvaćam kao dio redateljeve vizije, nikako kao pravdanje Belforta. Iza blještavila i luksuza krije se taština i nesretan kraj i vjerujem da Scorsese cijelu priču neće drugačije ni predstaviti. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog osobne razine na kojoj filmaši već godinama mrze kapitaliste o čijim financijama ovise projekti i čija utrka za zaradom nerijetko košta kreativce dijela njihove umjetničke slobode. Wall Street, Boiler Room i American Psycho samo potvrđuju tu teoriju, tvrdi Larry Ribstein, profesor prava kojeg zanima predstavljanje biznismena u filmskom svijetu. Te iste filmove koji ih karakteriziraju kao beskrupulozne, ali šarmantne, omiljeni su upravo ozloglašenim poslovnjacima. Vjerujem da će se na popisu omiljenih  zasigurno naći i The Wolf of Wall Street, pogotovo ako znamo da osim vrhunske glume, Leonardo DiCaprio filmove u kojima glumi obogati i financijski.

I upravo zato je još nevjerojatnije da nema taj usrani kipić. Spominje se sindrom ‘dječje zvijezde’, teorija da mu ljepota stoji na putu, kao i ona da bira toliko dobre filmove u kojima teže dolazi do izražaja.  Dovoljno čudan da bude zanimljiv, a opet ne pretjerano mračan da odbija publiku, DiCaprio je opravdao sve rizike na koje se odlučio vrhunskom izvedbom i tako izgradio karijeru vrijednu svake pohvale.  Iako vjerujem da mu službeno priznanje ne bi smetalo, ispada da je ono više stvar prestiža, nego mjerilo talenta.

(Visited 57 times, 2 visits today)

Komentari