Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Thom Yorke nenajavljeno objavio drugi solo album 'Tomorrow's Modern Boxes'

26.09.2014. Tim Hrvaćanin
Foto; facebook.com/radiohead

Foto; facebook.com/radiohead

Thom Yorke, frontmen Radioheada, potpuno je neočekivano objavio novi album, „Tomorrow’s Modern Boxes“. Trend nenajavljenog izdavanja albuma (U2 je to izveo prije dva tjedna) Yorke je odveo na jednu višu razinu, jer se nije skompao s mašinerijom poput Applea, nego se album može skinuti putem BitTorrenta, ili se može naručiti njegovo vinilno izdanje. Yorke time potvrđuje tezu da su CD izdanja prošlost, internet budućnost (zapravo, sadašnjost), a vinil jedini odolijeva zubu vremena.

To je njegov drugi samostalni studijski album, nakon albuma „The Eraser“ iz 2006. godine. Yorke je album opisao kao ‘eksperimentalni’ (iako je kod njega sve jedan veliki eksperiment), a koautor i producent albuma je dugogodišnji suradnik Radioheada, Nigel Godrich. Album ima osam, pjesama, čiji je poredak sljedeći:

‘A Brain In A Bottle’
‘Guess Again!’
‘Interference’
‘The Mother Lode’
‘Truth Ray’
‘There Is No Ice (For my Drink)’
‘Pink Section’
‘Nose Grows Some’

Fanovi su nagađali da će novi album Radioheada izaći uskoro jer su Yorke i Godrich putem društvenih mreža objavljivali fotke vinilnih ploča i razne stihove (između ostalog, i dopunjene stihove Radioheadove pjesme A wolf at the door). No, vjerojatno nitko nije očekivao da je riječ o Thomovom solo albumu, i da će izaći tako brzo.

U međuvremenu se ostatak Radioheada također bavi solo projektima. Johnny Greenwood sklada suvremenu klasičnu glazbu i glazbu za filmove, a bubnjar Philip Selway je sa svojim bendom najavio solo turneju početkom sljedeće godine. Podsjetimo, posljednji album Radioheada, „The King of Limbs“, izašao je 2011. godine.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari