Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Glazba

Thom Yorke nenajavljeno objavio drugi solo album 'Tomorrow's Modern Boxes'

26.09.2014. Tim Hrvaćanin
Foto; facebook.com/radiohead

Foto; facebook.com/radiohead

Thom Yorke, frontmen Radioheada, potpuno je neočekivano objavio novi album, „Tomorrow’s Modern Boxes“. Trend nenajavljenog izdavanja albuma (U2 je to izveo prije dva tjedna) Yorke je odveo na jednu višu razinu, jer se nije skompao s mašinerijom poput Applea, nego se album može skinuti putem BitTorrenta, ili se može naručiti njegovo vinilno izdanje. Yorke time potvrđuje tezu da su CD izdanja prošlost, internet budućnost (zapravo, sadašnjost), a vinil jedini odolijeva zubu vremena.

To je njegov drugi samostalni studijski album, nakon albuma „The Eraser“ iz 2006. godine. Yorke je album opisao kao ‘eksperimentalni’ (iako je kod njega sve jedan veliki eksperiment), a koautor i producent albuma je dugogodišnji suradnik Radioheada, Nigel Godrich. Album ima osam, pjesama, čiji je poredak sljedeći:

‘A Brain In A Bottle’
‘Guess Again!’
‘Interference’
‘The Mother Lode’
‘Truth Ray’
‘There Is No Ice (For my Drink)’
‘Pink Section’
‘Nose Grows Some’

Fanovi su nagađali da će novi album Radioheada izaći uskoro jer su Yorke i Godrich putem društvenih mreža objavljivali fotke vinilnih ploča i razne stihove (između ostalog, i dopunjene stihove Radioheadove pjesme A wolf at the door). No, vjerojatno nitko nije očekivao da je riječ o Thomovom solo albumu, i da će izaći tako brzo.

U međuvremenu se ostatak Radioheada također bavi solo projektima. Johnny Greenwood sklada suvremenu klasičnu glazbu i glazbu za filmove, a bubnjar Philip Selway je sa svojim bendom najavio solo turneju početkom sljedeće godine. Podsjetimo, posljednji album Radioheada, „The King of Limbs“, izašao je 2011. godine.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari