Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Thom Yorke nenajavljeno objavio drugi solo album 'Tomorrow's Modern Boxes'

26.09.2014. Tim HrvaćaninVrijeme čitanja: 2 minute
Foto; facebook.com/radiohead

Foto; facebook.com/radiohead

Thom Yorke, frontmen Radioheada, potpuno je neočekivano objavio novi album, „Tomorrow’s Modern Boxes“. Trend nenajavljenog izdavanja albuma (U2 je to izveo prije dva tjedna) Yorke je odveo na jednu višu razinu, jer se nije skompao s mašinerijom poput Applea, nego se album može skinuti putem BitTorrenta, ili se može naručiti njegovo vinilno izdanje. Yorke time potvrđuje tezu da su CD izdanja prošlost, internet budućnost (zapravo, sadašnjost), a vinil jedini odolijeva zubu vremena.

To je njegov drugi samostalni studijski album, nakon albuma „The Eraser“ iz 2006. godine. Yorke je album opisao kao ‘eksperimentalni’ (iako je kod njega sve jedan veliki eksperiment), a koautor i producent albuma je dugogodišnji suradnik Radioheada, Nigel Godrich. Album ima osam, pjesama, čiji je poredak sljedeći:

‘A Brain In A Bottle’
‘Guess Again!’
‘Interference’
‘The Mother Lode’
‘Truth Ray’
‘There Is No Ice (For my Drink)’
‘Pink Section’
‘Nose Grows Some’

Fanovi su nagađali da će novi album Radioheada izaći uskoro jer su Yorke i Godrich putem društvenih mreža objavljivali fotke vinilnih ploča i razne stihove (između ostalog, i dopunjene stihove Radioheadove pjesme A wolf at the door). No, vjerojatno nitko nije očekivao da je riječ o Thomovom solo albumu, i da će izaći tako brzo.

U međuvremenu se ostatak Radioheada također bavi solo projektima. Johnny Greenwood sklada suvremenu klasičnu glazbu i glazbu za filmove, a bubnjar Philip Selway je sa svojim bendom najavio solo turneju početkom sljedeće godine. Podsjetimo, posljednji album Radioheada, „The King of Limbs“, izašao je 2011. godine.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari