Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Thurston Moore u lipnju dolazi do Močvare i u ljubljansko kino Šiška

21.01.2015. Nikolina Lončar
thurston moore

Foto: https://www.facebook.com/ThurstonMooreOfficial

Kada su u 2011. godini Kim Gordon i Thurston Moore objavili da se rastaju nakon dvadeset sedam godina braka, neki od nas su izgubili vjeru u ljubav. Neki od nas su izgubili i vjeru u nastavak karijere ovih glazbenika, jer što će fantastična četvorka raditi sada kad više nema kultnog benda Sonic Youth?

Ipak, svi oni su nastavili bučiti  na svoj način. Kim je objavila samostalne albume, dizajnirala vlastitu liniju odjeće i napisala autobiografsku knjigu “Girl in the band” koja izlazi u veljači. Gitarist Lee Ronaldo je također nastavio u solo vodama, a bubnjar Steve Shelley obišao je svijet na turneji s americana kantautorom Howe Gelbom i sudjelovao na izuzetnom albumu “Benji” u režiji Sun Kill Moona. Njegov nastup popratili smo i u sklopu festivala SuperUho.

A Thurston? Thurston je u 2014. izdao zapaženiji album “The Best Day” koji je bio dobro prihvaćen i od kritike, i od obožavatelja nekadašnjeg Sonic Youtha, a na kojem mu se pridružio i prije spomenuti bubnjar. Nakon Sonic Youtha osnovao je i bend Chelsea Light Moving, a u 2012. sudjelovao na albumu “Yokokimthurston” zajedno s bivšom ženom i Yoko Ono te se nakratko pridružio i black metal supergrupi pod nazivom Twilight. Zanimljivu solo karijeru ovog osebujnog frontmana najpoznatijeg noise benda obilježila su i druga tri albuma Psychic Hearts (1995.), Trees Outside the Academy (2007.) i Demolished Thoughts (2011.).

Ipak, što je Thurston Moore radio u posljednje četiri godine, ili što je izdvojio kao highlight svoje karijere, najbolje ćete moći doživjeti na koncertu u zagrebačkoj Močvari 2. lipnja, ili dan ranije u našem susjedstvu, odnosno u ljubljanskom Kinu Šiška. Sigurni smo da će Thurston Moore Band prirediti još jednu odličnu bučnu svirku, baš kao što je bila i ona na davnom InMusicu 2007. sa bendom Sonic Youth. Uz Thurstona nastapuju i Steve Shelley, basistica Deb Googe iz My Bloody Valentine te gitarist James Sedwards, a više informacija o samom koncertu bit će objavljeno uskoro.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari