Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

‘Ti mene nosiš’ crnogorski je kandidat za 88. dodjelu Oscara

25.09.2015. Ziher.hrwww.facebook.com/timenenosis

Nakon što je Hrvatska odabrala Zvizdan kao svog kandidata za Oscar, Crna Gora odlučila je u utrku za kandidata 88. dodjele zlatnog kipića za Najbolji strani film ‘ubaciti’ film Ivone Juka – Ti mene nosiš. 

Komisija u sastavu redatelja Gojka Kastratovića, Marije Perović i Željka Sošića, producenata Zorana Živkovića i Sanje Jovanović, dramskog pisca Stevana Koprivice i glumice Ivane Mrvaljević, odlučila je tajnim glasanjem da Jukin film bude ovogodišnji kandidat za najprestižnije svjetsko filmsko priznanje.

Film je ispunio sve uvjete propisane u Specijalnim pravilima Američke filmske akademije te je bio jedini prijavljeni kandidat na javni natječaj Ministarstva kulture. Realiziran je u koprodukciji Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, a za natječaj ga je kandidirala producentska kuća ‘Galileo production’ iz Podgorice čiji je član Nikola Vukčević prošle godine i sam bio kandidat za Oscara sa svojim filmom Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa. 

Više o filmskom putu od kandidature do nominacije i kipića pročitajte na linku.

www.facebook.com/timenenosis

www.facebook.com/timenenosis

Ministarstvo kulture Crne Gore, zahvaljujući članstvu u mreži European Film Promoton, krajem će godine omogućiti promociju filma Ti mene nosiš u Wilshire Screening Room na Beverly Hillsu, u okviru Američkog filmskog marketa. Ovaj je projekt pokazao da su ko-produkcijski odnosi najpoželjniji model suradnje u regionalnoj kinematografiji, čime se za filmski sektor osigurava potpuna integracija u suvremene svjetske trendove, a filmovima omogućuje dobar prodor na regionalno tržište, ali i veliki broj kvalitetnih suradnika iz svih regionalnih zemalja.

Ti mene nosiš prikazan je na mnogim domaćim, regionalnim i svjetskim festivala, među kojima se posebno ističu Karlovy Vary Film Festival, Pula Film Festival, Film Festival Herceg Novi i Avvantura Film Festival, a pozvan je i na brojne druge kao što su International Film Festival of India, Goa, Filmfest München i FEST – Međunarodni filmski festival u Beogradu. Do sada je osvojio šest nagrada: Nagrada Breza za najbolju debitanticu, Zlatna Arena za najbolju kameru, Zlatna Arena za najbolje vizualne efekte, Zlatna Arena za najbolju glazbu, Zlatna Mimoza za najbolju režiju te Grand Prix za najbolji film.

Film je prošli tjedan nominiran i za „europskog Oscara“ kojeg dodijeljuje Europska Filmska Akademija.

Izvrsnim regionalnim kritikama filma „Ti mene nosiš“, koje potpisuju istaknuti novinari kao što su Nenad Polimac, Miljenko Jergović, Krešimir Bobaš i Vesna Pažin, pridružio se i ugledni Hollywood Reporter, koji je uspješno predvidio kako je “Ti mene nosiš zahvaljujući snažnim glumačkim izvedbama i visokim produkcijskim standardima izgledan kandidat za Oscara“.

(Visited 409 times, 1 visits today)

Komentari