Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Vizart

Tko se boji zeca još? Bizaran i smiješan pop-art!

16.04.2014. Marta Lučić
white rabit

Foto: facebook.com/ Hilary White Rabit

Hilary White je zasigurno, promatrajući slavna slikarska djela, u svojim očila vidjela nešto drugo. Budući da je pravog umjetnika teško sputati od njegovog toka kreativnih ideja, tako je i ona zabilježila svoju viziju. Vizija mlade ilustratorice je bila nešto otkačeno, zanimljivo i smješno, a sve to je nazvala “Pop Reinterpretations”. Reinterpretacije White Rabita (kako sebe umjetnica naziva) je dovoljno primamljiva da na jednom mjestu umjetnost okupi ljubitelje Marvel stripova, crtanih filmova i nostalgičara 80-ih.

Foto: facebook.com/ Hilary White Rabit/kolaž

Foto: facebook.com/ Hilary White Rabit/kolaž

Sebe skromno opisuje kao smješnu plavušu, koja je ovim serijama htjela prenijeti svoj humor. Uz pop-ikone bavila se izradom printova za majice, a prvi profesionalni rad joj je vilinski mural koji je izradila još u srednjoj školi. Za sebe kaže još i da je veliki ljubitelj umjetnosti i da je odrasla na promatranju slikarskih djela, za koje se poslije odvažila i preobraziti ih. Svojim pop-reinterpretacijama je počastila Rembrandta, Goyu, Van Dycka, pa čak i Monetov idilični pejsaž s makovima, koji je pretvorila u pravi pop-show. Glavni likovi njenih radova su Ninja kornjače, Batman, Spiderman, Alf, junaci Muppet showa i ulice Sesam. Umjetničko ime White Rabit za Hilary nosi simboličku vrijednost koju povezuje s zecom Alise u zemlji čudesa. Kada pogledamo radove mlade ilustratorice, na trenutak osjetimo kao i da jesmo u zemlji čudesa, ali u njenoj pop-art verziji.

Foto: facebook.com/ Hilary White Rabit

Foto: facebook.com/ Hilary White Rabit

Ako vam se svidjela ova ideja, više radova umjetnice možete pogledati na njenom tumblr blogu. Možda je upravo ovakav koncept ono što se danas traži – pogled iz druge perspektive. Pogled koji spaja tradiciju i moderno. Sigurno dobar način da privuče pozornost onih kojima likovna umjetnost i nije baš omiljena tema. Svježe, zanimljivo, pomalo bizarno i smiješno, zar ne?

(Visited 97 times, 3 visits today)

Komentari