Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Tko se gol golcat mota oko vinkovačkog kazališta?

11.03.2013. Martina Marčinko
Foto: bnp.ba

Foto: bnp.ba

Komediju poznatog francuskog komediografa Georgesa Feydeauea u travnju će izvesti Gradsko kazalište Joza Ivakić u Vinkovcima. ”Ne motaj se okolo gola golcata”, jednočinka je napisana davne 1911. i od tada se našla na repertoarima gotovo svih svjetskih kazališta.

Za redatelja ove predstave odabran je Robert Krajinović, vrstan glumac i režiser iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. U glumačkoj postavi sudjelovat će i profesionalci i amateri, a neki od poznatijih su Vladimir Andrić, Mateja Grabić i Domagoj Mrkonjić.  Za kostimografiju, scenografiju i izradu plakata zadužen je Vladimir Adolf Soldo.

Radnja komedije smještena je u prosječnu hrvatsku obitelj, a imat ćemo prilike vidjeti osobni osvrt na ljudske mane i ponašanja kao što su licemjerje i politikanstvo- kako nam poručuje redatelj Krajinović. Zanimljivo je kako ovo nije prvi put da vinkovačko kazalište izvodi ovu predstavu. Naime, istu su izvodili i prije desetak godina, međutim iako, sa amaterskim ansamblom, postigli su velik uspjeh.

Ovo je druga po redu, ove godine, komedija koju izvodi vinkovačko Gradsko kazalište. U slučaju da se ponovi jednak uspjeh i interes kao i za prvu ”Iz Kabula s ljubavlju”, Vinkovci će postati pravi kazališni grad i dok ne traje Festival glumca.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Komentari