Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Izvedbene umjetnosti

Tko se gol golcat mota oko vinkovačkog kazališta?

11.03.2013. Martina Marčinko
Foto: bnp.ba

Foto: bnp.ba

Komediju poznatog francuskog komediografa Georgesa Feydeauea u travnju će izvesti Gradsko kazalište Joza Ivakić u Vinkovcima. ”Ne motaj se okolo gola golcata”, jednočinka je napisana davne 1911. i od tada se našla na repertoarima gotovo svih svjetskih kazališta.

Za redatelja ove predstave odabran je Robert Krajinović, vrstan glumac i režiser iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. U glumačkoj postavi sudjelovat će i profesionalci i amateri, a neki od poznatijih su Vladimir Andrić, Mateja Grabić i Domagoj Mrkonjić.  Za kostimografiju, scenografiju i izradu plakata zadužen je Vladimir Adolf Soldo.

Radnja komedije smještena je u prosječnu hrvatsku obitelj, a imat ćemo prilike vidjeti osobni osvrt na ljudske mane i ponašanja kao što su licemjerje i politikanstvo- kako nam poručuje redatelj Krajinović. Zanimljivo je kako ovo nije prvi put da vinkovačko kazalište izvodi ovu predstavu. Naime, istu su izvodili i prije desetak godina, međutim iako, sa amaterskim ansamblom, postigli su velik uspjeh.

Ovo je druga po redu, ove godine, komedija koju izvodi vinkovačko Gradsko kazalište. U slučaju da se ponovi jednak uspjeh i interes kao i za prvu ”Iz Kabula s ljubavlju”, Vinkovci će postati pravi kazališni grad i dok ne traje Festival glumca.

(Visited 106 times, 1 visits today)

Komentari