Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Glazba

Tony Cetinski dominira nominacijama za 20. Porin!

06.03.2013. Monika Savić
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

U Zagrebu su objavljene nominacije za Porina 2013., jednu od najprestižnijih glazbenih nagrada u zemlji i regiji.

Najviše nominacija glazbene struke, čak sedam, osvojio je album “Opet si pobijedila” Tonya Cetinskog. Nominiran je i za album godine, uz albume “2” Mayalesa i “Možda dogodine” Prljavog kazališta.

U kategoriji Pjesma godine glasači će u 2. krugu glasanja birati između Tonyeve pjesme “Opet si pobijedila”, singla “Ulicama grada – pjesma sreće” Nene Belana, Fiumensa i Ljetnog kina te Pavelove uspješnice “Zbog tebe”. Elvis Stanić skupio je pet nominacija za svoj album “Sol et Luna”, a jednako toliko ima i producent Nikša Bratoš.

Ana Rucner, Ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4, Coco Mosquito te Viktor Vidović za svoje su albume osvojili po 4 nominacije tako da je bitka poprilično neizvjesna. Čelistica Ana Rucner je, uz Marija Huljeva i Radio Aktiv, nominirana za Novog izvođača godine.

Kompletan popis nominiranih možete pogledati na stranici Porina.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Komentari