Istaknuto
23.10.2017.

Oliver Frljić režirao je u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru klasičnu Euripidovu tragediju kao predstavu o društvu u kojem je žena građanin drugoga reda. "Medeja" je na ovogodišnjim Gavellinim večerima osvojila nagradu za najbolju predstavu i za najbolju žensku ulogu.

19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

Glazba

Tony Cetinski dominira nominacijama za 20. Porin!

06.03.2013. Monika Savić
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

U Zagrebu su objavljene nominacije za Porina 2013., jednu od najprestižnijih glazbenih nagrada u zemlji i regiji.

Najviše nominacija glazbene struke, čak sedam, osvojio je album “Opet si pobijedila” Tonya Cetinskog. Nominiran je i za album godine, uz albume “2” Mayalesa i “Možda dogodine” Prljavog kazališta.

U kategoriji Pjesma godine glasači će u 2. krugu glasanja birati između Tonyeve pjesme “Opet si pobijedila”, singla “Ulicama grada – pjesma sreće” Nene Belana, Fiumensa i Ljetnog kina te Pavelove uspješnice “Zbog tebe”. Elvis Stanić skupio je pet nominacija za svoj album “Sol et Luna”, a jednako toliko ima i producent Nikša Bratoš.

Ana Rucner, Ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4, Coco Mosquito te Viktor Vidović za svoje su albume osvojili po 4 nominacije tako da je bitka poprilično neizvjesna. Čelistica Ana Rucner je, uz Marija Huljeva i Radio Aktiv, nominirana za Novog izvođača godine.

Kompletan popis nominiranih možete pogledati na stranici Porina.

Komentari