Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Tookbook storytelling – putovanje Europom kroz anegdote iz Zagreba, Dubrovnika, Pariza i Irske

11.05.2014. Janja ŽganecVrijeme čitanja: 2 minute
foto: facebook.com/tookbook

foto: facebook.com/tookbook

U petak, 9.5. u Koti se održavao Tookbook storytelling event teme „Europe express“. Natječaj za slanje priče koja će sudjelovati trajao je do 29. travnja, a žiri vođen Velimirom Grgićem odabrao je pet pripovjedača koji su dobili svoje vrijeme, mikrofon i kratku najavu na događanju u petak.

Od pet najavljenih, imali smo priliku čuti četiri priče u dvorištu iza café bara. Atmosfera je bila podosta šarmantna, svi stolovi bili su popunjeni, a zabavan, prezauzet konobar dodatno nas je animirao. Slušali smo o putešestvijama iz Pariza, Irske i Dubrovnika od prve tri pripovjedačice. One su, nakon početne nervoze, ležerno prepričavale svoje događaje s putovanja, anegdote lokalnog kolorita i nestašluka u govorenju stranih nam jezika.

Za kraj nas je dočekala jedna kratka priča o Zagrebu, točnije lavoru negdje na Srebrnjaku, koja se divno uklopila u tematiku i raznježila prisutne kroz glas njene autorice. Nju nam je čitala starija dama, objasnivši kako godinama zapisuje svoja sjećanja, putopise i razmišljanja. Čitala je svoje epizode s bakom, „omicom“, koje su se odigrale dok je imala dvanaest, i kako se prvi puta susrela s idejom Zagreba kao grada koji je dio nečega većeg, koji ima svoju „agramsku“ povijest i svoju ulogu u Europi. Odvela nas je malo dalje u prošlost nego su to druge priče učinile i time dala potpuno novu dimenziju cijeloj večeri, dok je istovremeno svojim načinom i nastupom priuštila pravi storytelling.

Atmosfera je bila potpomognuta fadom. Gitarist Pedro Abreu i pjevačica Yoshka izvodili su brojeve iz predstave „Femme Fadal – San o Amáliji Rodrigues u slikama kazališta sjena“. Mučili smo se malo sa zahtjevom da se u krčmi uz fado ne smije čuti ni odlaganje Amstela na stol, tako da ova glazbena izvedba nije poslužila kao odmor, kako su najavili, od priča, već suspenzija komentiranja istih.

Priče će biti objavljene na Tookbookovim internetskim stranicama, broj pogleda i glasovi žirija iznjedrit će pobjednika ovog malog natječaja.

foto: facebook.com/tookbook

foto: facebook.com/tookbook

(Visited 170 times, 1 visits today)

Komentari