Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Top pet : Ziher playliste koje su preživjele prvo polugodište!

30.05.2014. Marta Lučić
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Jesu li vas zagrijavale za partijanje, liječile mamurluke, grijale zaljubljena ili čemerna srca i pripremale za razne događaje? Cijela glazbena redakcija toplo se nada da su, u ovih pola godine, barem nešto u vama pobudile. Zato vam dajemo presjek onih najslušanijih kojima ste dali najviše ‘sviđanja’ i koje ste oduševljeno i nesebično dijelili na vašim facebook profilima. Krenimo od kraja, jer tamo je šećer!

5. Valentinovo special edition (vol. VIII)

Da ljubav u svemu ima prste i da se i iza najtvrđih oraha krije mekoća osjećaja, potvrđuje i ovaj naš poredak. Svi vole moderne glazbene plačipojke i srce-stiskalice. Ako vam kad ponovno zatitra, podsjetite se klikom na ‘play’ kako je Tim složio Valentinovsku glazbenu listu!

4. Tajm Mašin (vol. XVII)

Retro plesne melodije uz iščekivanje vikenda, proljeća i toplijih dana. Nije Nina Simone jedina koja zna kakav je to osjećaj biti dobro. Točkice. Vinil. Retro plesnjak poskočice. Netko sprema tematski party? Pin up, zlatne 50te/60te? Osvježite se Teutinim glazbenim izborom iliti mini glazbenim vremeplovom!

3. Gričevanje (vol. XVI)

Očito svi vole open air festivale. Još k tome besplatne i s odličnim line-upom kao što je ovaj ovogodišnji! Kako Gričevanje traje i traje i daje svaki dan u tjednu razlog šetnji do Gornjeg grada, tako ste očito i vi bili zadovoljni izborom za festivalsko zagrijavanje. Zasukajte rukave i naoštrite uha, jer bliži se ljeto – još festivala i festivalskih’warm-up’ lista!

2. Soundtrack za pobunu (vol. XIX)

Tada još ispitni rokovi nisu bili ni blizu, ali obrambeni mehanizmi su radili. Uvijek spremni za bunt! Očito ste u Borninoj listi pronašli onaj stari, možda već pomalo prašnjavi, punk-dio-sebe. Pobune treba biti, pa ako se borite sami sa sobom ili pokušajima demokracije i pri tom vičete uprava-odlazi-uzvike, evo plejliste da sve izbacite iz sebe!

1.  Dinner is in the microwave (vol.XI)

Traže prava, drže glavu visoko i bore se kao ljepši spol protiv dominacije muškaraca!  I ne samo to – žene su se i na našoj ljestvici top dosadašnjih ziherovih plejlista popele na vrh! Žene vladaju, dominiraju. Woman power je pobijedio. Osvježite se snažnom i emancipiranom plejlistom koja progovara iz perspektive modernih žena koje kroje odličnu glazbu!

(Visited 38 times, 1 visits today)

Komentari