Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Tragedija lista Charlie Hebdo: Olovkom protiv oružja

08.01.2015. Petra Plivelić
Foto: instagram.com/fpzg_zg

Foto: instagram.com/fpzg_zg

Ja sam Charlie!, Svi smo mi Charlie!, Ljubav je jača od mržnje, Barbarizam ubija u Parizu isto kao i u Kobaneu, Sloboda medija: naša sloboda – samo su neki od natpisa kojima korisnici društvenih mreža i prosvjednici diljem svijeta osuđuju teroristički napad počinjen u srijedu na redakciju satiričkog tjednika Charlie Hebdo.

Svijet je jučer potresao krvavi napad islamskih ekstremista na redakciju kontroverznog satiričnog lista Charlie Hebdo u srcu Pariza u kojemu je ubijeno dvanaestero ljudi – novinara i policajaca, a ozlijeđeno 11. Među ubijenim novinarima su glavni urednik Stéphane Charbonnier Charb, karikaturist Jean Cabut Cabu te crtači Georges Wolinski i Bernard Verlhac Tignous. Prema pisanju francuskih medija ubijen je i Bernard Maris, ekonomist i pisac.

Foto: google.hr/screenshot

Foto: google.hr/screenshot

Napad na Charlie Hebdo, koji je ujedno i napad na slobodu izražavanja, izazvao je val solidarnosti u Francuskoj i potaknuo više od 100.000 osoba na spontani prosvjed u čitavoj zemlji. Osim spontanih okupljanja po cijeloj Francuskoj, jučer navečer na glavnim i većim trgovima okupili su se i građani brojnih država. Bdijenja su se održavala u Bruxellesu, Madridu, Rimu, Dublinu, Edinburghu, Amsterdamu, Beču, Moskvi, Limi, Rio de Janeiru, Londonu i drugim gradovima. Google i korisnici svih postojećih društvenih mreža ujedinili su se u osudi ovog zločina, tuzi za izgubljenim novinarima i borbi za slobodom izražavanja. Solidarnost su pokazali i kolege novinari i umjetnici diljem svijeta. Tako naslovnice današnjih novina odaju počast preminulim novinarima i hrabrosti satiričnog lista Charlie Hebdo, a brojne ilustracije se neprestano pojavljuju. U galeriji vam donosimo neke najpopularnije.

 

Komentari