Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Film

Treće izdanje Festivala dokumentarnog filma na istoku Hrvatske

02.02.2015. Ziher.hr
Foto: DORH

Foto: DORH

 

Već devetu godinu za redom održati će se Festival dokumentarnog rock filma. Ove godine on će mjesto naći u Vinkovcima (Gradsko kazalište i Centar znanja) , Vukovaru (CineStar Golubica) i Osijeku (Kino Urania) gdje će se u razdoblju od 12.-15.3. prikazati 29 glazbenih dokumentaraca popraćenih izložbom plakata i promocijom knjiga.

Filmovi koji dolaze iz čak 12 zemlja raspoređeni su u 3 programa: regionalni, međunarodni i tajna povijest rocka, ne zaostajući ni u popratnom programu, naročitom onom za najmlađe: DORF- EDIT-u.

Čast otvaranja festivala pripala je Marku Shumanu gostu festivala i autoru filma Morphine – Putovanje snova koji će doživjeti svoju europsku premijeru.

Ljubitelji knjiga u okviru OFF DORF programa moći će prisutstvovati trima promocijama knjiga uz razgovor s Antom Perkovićem u Gradskoj knjižnici Vinkovci. Također, otvorena će biti i izložba plakata iz privatne zbirke Kornela Šepera u Centru znanja Vinkovci.

Edukativni program EDIT nastavlja suradnju s Hrvatskim filmskim savezom i predstavlja nagrađene radove s prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg videostvaralaštva, a u okviru EDIT-Comicsa osnovnoškolci mogu besplatno sudjelovati u radionicama zahvaljujući Zakladi Kultura nova.

U žiriju za nagradu u regionalnoj sekciji nalaze se Dušan Moravec (predsjednik), Lada Furlan-Zaborac i Krešimir Blažević.

Treću godišnjicu ima suradnja sa Klasik TV-om iz Zagreba, koja rezultira dodjelom nagrade u iznosu 10.000 kn za najbolji scenario glazbenog dokumetarca. Natječaj je otvoren do 15.2.2015.

Autori ovogodišnjih festivalskih nagrada su Arpad Slančik (Srbija) i Marija Miloševsksa (Makedonija), nagrada za životno djelo dodjeljuje se Zdenku Franjiću, vlasniku etikete Slušaj najglasnije.

Za ovogodišnji plakat zaslužan je Igor Hofbauer iz Zagreba.

Za organizaciju festivala  zaslužna je Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca te Vukovarsko –srijemske županije.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari