Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Treći nastavak filmskih pustolovina Koka, Ljubav ili smrt, u kinima od 6. studenog

04.10.2014. Ziher.hr
foto: press

foto: press

Miljenik mnogih generacija, slavni dječji detektiv Ratko Milić zvani Koko, vraća se na velike ekrane. Prošlo je tri godine od kada je snimljen prvi film o Koku, adaptacija knjige Ivana Kušana Koko i duhovi. Praćen pozitivnim kritikama i oduševljenjem gledatelja, film je zabilježio izvrsnu gledanost, a jednake reakcije i odlične domaće box office rezultate imao je i drugi film, Zagonetni dječak. Treći nastavak filmskih pustolovina dječaka Koka i njegovih prijatelja, adaptacija Kušanovog romana Ljubav ili smrt, u kina stiže 6. studenog.

Koku je, čini se, i dalje nogomet najvažnija stvar na svijetu, a nadolazeći susret zloglasnih „Gusara“ i Kokove ekipe „Zeleni Vrh“ centralni događaj sezone. Zlatko i dalje svaki trenutak provodi čitajući knjige i prigovara Koku da je nezreo. Da dokaže suprotno, Koko mu priča o svojoj nesretnoj ljubavi prema tajnovitoj djevojci, čarobnoj poput junakinja Zlatkovih romana. Kokova nestašna sestra Marica, samozatajna prijateljica Ema i drska Melita imaju svoj bend – Kokova će ekipa na koncert jednako kao što će i one na njihove nogometne utakmice. Zanima li mladiće zaista glazba, a djevojke nogomet? Odgovor na to pitanje moći ćete saznati 6. studenog.

Režiju i scenarij potpisuje Daniel Kušan, koji je potpisao i prvi film serijala, Koka i duhove. Većina glumačke ekipe Ljubavi ili smrti poznata je iz ranijih filmova o Koku – Antonio Parač ponovno je u ulozi Koka, Kristian Bonačić u ulozi njegovog najboljeg prijatelja Zlatka, Nina Mileta u ulozi je sestre Marice, Vanja Markovinović u ulozi Marijane i Filip Mayer u ulozi Mikija. Novi glumci koji će stati uz bok ovima koje publika već poznaje su Tesa Litvan, Tara Thaller, Korana Ugrina, Marin Stević i Ilijana Knežević.

Distribucija 2i Film pokrenula je i kreativni natječaj pod nazivom Kokovizija kojem je cilj potaknuti osnovnoškolce na kreativno izražavanje te samim time i popularizirati hrvatski film u suradnji s obrazovnim ustanovama. Kroz listopad osnovnoškolci diljem hrvatske postaju autori, redatelji i glumci video spotova za naslovnu pjesmu iz filma Ljubav ili smrt, a najbolji među njima osvajaju razne nagrade među kojima je i sudjelovanje na svečanoj premijeri. Natječaj je otvoren do 31. listopada, a pobjednici će biti proglašeni par dana pred premijeru filma. Detalji natječaja dostupni su na ovoj poveznici.

Producenti su Kinorama i HRT, za distribuciju je zadužen 2i Film, a novi nastavak Koka sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Komentari