Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Tri domaća projekta na prvom Europskom žanrovskom koprodukcijskom marketu

20.11.2014. Ziher.hr
foto: HAVC

foto: HAVC

U sklopu ovogodišnjeg Tallinn Black Nights Film Festivala, od 24. do 28. studenog održat će se i prvi Europski žanrovski koprodukcijski market u organizaciji Black Nights (Tallinn), Night Visions (Helsinki), Screen Division (Pariz) i Fantastic Zagreba.
U Estoniji će se tako kroz pet dana treninga, panel diskusija i pitching foruma, između ostalih, predstaviti i tri hrvatska koprodukcijska projekta u razvoju: hrvatska produkcija Blok 62, norveško-hrvatska koprodukcija Albino i srpsko-hrvatsko-slovenska koprodukcija Multilingual.

Režiju i scenarij filma Blok 62 potpisuje Vanja Vascarac, a riječ je o retro horor trileru smještenom u Jugoslaviji 1962. godine koji govori o seriji bizarnih samoubojstava u novoizgrađenom socrealističkom stambenom bloku. Neobičan tim istražitelja sastavljen od predstavnika katoličke crkve i komunističkih tajnih službi počinje sumnjati u demonsko prisustvo. Producent filma je Srđan Krnjaić, a za produkciju su zaduženi Vertigo i Revolver.

Albino govori o taksistu koji s prijateljima zaglavi u kolibi na snijegom zametenoj planini, a kojeg optužuju za ubojstvo. Sve što čini da bi se oslobodio sumnje samo pogoršava njegovu situaciju… Scenarij potpisuje Norvežanin Gjermund Gisvold, režiju Nevio Marasović, a producent filma je Danijel Pek. Za produkciju je zadužena Antitalent produkcija iz Zagreba.

Neo-noir Multilingual progovara o dva najbolja prijatelja Srbina koja su primorana vratiti se u svijet kriminala koji su davno napustili nakon što su nesretnim nizom okolnosti ubili švercera droge Albanca. Scenarij potpisuje Miloš Radović iz Srbije, producentica je Tea Korolija, a režiju potpisuje Nevio Marasović. Producentska kuća LeSpot iz Srbije zadužena je za produkciju.

Filmove će na pitchingu tijekom industry dana u Tallinnu predstaviti Vanja Vascarac, Nevio Marasović i Tea Korolija. Uz njih, na dva panela ispred Media Deska Hrvatske sudjelovat će Martina Petrović, dok je suosnivač i ravnatelj Fantastic Zagreba Stjepan Hundić zadužen za predstavljanje projekta Europski žanrovski koprodukcijski market.

Tijekom marketa održat će se panel diskusije vezane uz prodaju, promociju i festivalsku strategiju, radionice koje se bave ‘pričanjem priče’ i razvojem posla, networking događaji, sastanci ‘jedan na jedan’ i pitching forum za projekte u razvoju kakvi su i ovi ranije navedeni.

(Visited 136 times, 1 visits today)

Komentari