Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

True detective: Čemu se sve veselimo u drugoj sezoni

21.03.2015. Lucija Curavić
Foto: facebook.com/TrueDetective

Foto: facebook.com/TrueDetective

Nakon što smo uživali u osvježavajućoj izvedbi poznatog tandema s fotografije pod vodstvom Careya Fukunage i genijalnom scenariju Nica Pizzolattoa, možemo samo nagađati hoće li nas druga sezona serije True Detective jednako oduševiti. Dok to ne saznamo, odlučili smo sažeti sve što već znamo o drugoj sezoni.

Kada se emitira druga sezona?

Premda ne možemo govoriti o preciznom datumu, sigurni smo da ćemo u novoj porciji priča o najokrutnijoj životinji uživati na ljeto. Obzirom da na HBO-u nema previše praznog prostora za emitiranje, a očito neće biti slučaj kao s prvom sezonom koja se emitira od siječnja do ožujka, nagađa se kako će True Detective zauzeti mjesto u eteru koje je dosad pripadalo seriji True Blood. Idealno, obzirom na to gdje će se odvijati radnja ove sezone.

Gdje će se odvijati radnja?

Neka vas ne zavara sunce Kalifornije: radnja se neće odvijati u Hollywoodu ili San Franciscu, već manje poznatim mjestima gdje vrućina udara po živcima zločinaca.

Tko čini filmsku ekipu?

Postava je segment koji je doživio najviše izmjena, bilo da se radi o glumcima ili filmskoj ekipi iza kamere. Umjesto dva protagonista, sada ih je četvero. Ray Velcro (Colin Farrell) je detektiv kojem već duže vrijeme ne ide dobro ni privatno ni poslovno, a Paul Woodrugh (Taylor Kitcsh) je 28-godišnji detektiv koji je vidio svoj “udio nasilja i destrukcije”. Pojavljuje se i ženski lik u obliku Ani Bezzerides (Elisabeth Moss). Ona je šerif iz Montereya, s kojom nema šale, a sa sobom povlači probleme s alkoholom i kockanjem zbog teške prošlosti. Frank Semvon (Vince Vaughn) je bivši bad guy koji je sada biznismen i bavi se mrežom željeznica koja povezuje Južnu i Sjevernu Kaliforniju. Ovako ukratko opisani likovi djeluju banalno, no to je samo osnovna misao vodilja oko koje će opet isključivo Nic Pizzolatto kreirati kompleksne i jezive osobe. Fukanaga pak ne ostaje sam kao u prvoj sezoni, već mu se u režiranju pridružuje čitavi tim redatelja.

Poznavajući ritam serije, prepun obrata i iznenađenja, ne bi nas čudilo da nas na kraju dočekaju potpuno nove informacije! Toliko paranoični ipak nismo, pa vjerujemo da glavni i odgovorni puštaju točne informacije. Ali jedva i kroz zube, stoga ne možemo dočekati dugo, toplo ljeto da se uvjerimo sami koliko će krvavo zaista biti.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Komentari