Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Tulum u Osijeku uz Brkove, Dječake i Punčke

29.12.2014. Ziher.hr
Foto: Press / Brkovi

Foto: Press / Brkovi

Nakon sjajnih riječkih izdanja Tuluma (izvještaj ovogodišnjeg pročitajte ovdje), ovaj program po prvi put dolazi u Osijek, u čijoj će dvorani Zrinjevac 28. ožujka nastupiti Brkovi, Dječaci i Punčke.

Koncertni brend Tulum svoje je prvo izdanje imao prošle godine u Rijeci uz Dubioza Kolektiv, S.A.R.S. i Brkove. Na istom mjestu se održao i ovog studenog uz S.A.R.S., Brkove i Dječake, a sada se prvi put predstavlja u Osijeku dovodeći tri benda koji su proteklih godina napravili ogroman iskorak u cijeloj regiji. Kompletan program Tuluma trajat će više od 4 sata, u dvorani koja je u prošlosti svjedočila odličnim koncertima.

Prvi dvoranski koncert Brkova u Osijeku doći će svega tri tjedna nakon koncerta u zagrebačkom Domu sportova koji će im, bez sumnje, zacementirati poziciju u regionalnoj “Ligi prvaka”. Zadnji album “Pizda materina” koji se, kao i ostatak diskografije, može skinuti s njihovog službenog web sitea pogurao je Brkove par koraka prema većim koncertnim prostorima i vodećim festivalskim slotovima kojih će 2015. biti rekordno puno.

Foto: Filip Kušter

Foto: Filip Kušter

Splitsko-zagrebački hip-hop trio Dječaci nakon debitantske “Drame” i hvaljene “Istine” ovih mjeseci pripremaju treće izdanje. Bend se u Osijek vraća nakon godinu dana na krilima aktualnih singlova Struja i Bile starke. S obzirom da se novi album očekuje u svibnju, publika Tuluma vjerojatno će biti počašćena s još nekom novom pjesmom. Odlične koncertne sezone iza njih pretvorile su Dječake u vrhunsku live mašinu koja uživo sjajno funkcionira s gitarom, basom i bubnjem.

Naš najpoznatiji ženski indie rock trio Punčke u Osijek dolaze nakon godine u kojoj su doslovce eksplodirale. Njihov aktualan album “Sunčano s povremenom naoblakom” u 2014. doživio je pravu afirmaciju i lansirao grupu među najtraženije u regiji. Dnevnik Punčki uključivao je nebrojene nastupe po klubovima i festivalima među kojima se ističu svirke na Exitu, Szigetu, Superuhu, u rasprodanom Malom pogonu Tvornice kulture, s Pipsima u Domu sportova, ali posebno dva gostovanja na koncertima Queens Of The Stone Age u Ljubljani i Zagrebu.

Ulaznice su u prodaji od petka, 19. prosinca po cijeni od 40 kn i ta cijena će se zadržati do 1. veljače. Od 2. veljače do 27. ožujka za ulaznicu će trebati izdvojiti 50 kn, a na dan koncerta 28. 3. 60 kn.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Komentari