Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Tús Nua po prvi put na Akustici u Rockmarku

30.01.2018. Ziher.hrFoto: Press

U utorak, 13. veljače, na pozornici zagrebačke glazbene knjižare Rockmark u sklopu programa Akustika nastupit će skupina Tús Nua. Nakon proslave jubilarnog 200. izdanja Akustike, uz ‘Secret Session’ svirku i goste iznenađenja – Hladno pivo, program se nastavlja novim akusticiranjima.

Ovom prigodom u sklopu Akustike će po prvi put nastupiti odlična zagrebačka skupina Tús Nua, koju čine Jordi Ilić, Jelena Božić i Matea Milevoj. Djevojke su u kratkom razdoblju svog djelovanja na domaćoj glazbenoj sceni objavile hvaljeni prvijenac “Horizons“, zaplijenile pažnju publike i glazbene struke, dospjele u sam vrh nekolicine albumskih pregleda 2017. godine, kao i nastupile u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nakon iznimno uspješne 2017. godine i u novu su godinu zakoračile u pozitivnom tonu, jer njihova se glazba čuje sve do SAD-a. Naime, na utjecajnom KEXP radiju, smještenom u Seattleu, njihova pjesma Fight! odabrana je kao Pjesma dana, a izdavačka kuća Weltraum-Wal Records će njihov album prvijenac uskoro objaviti na američkom tržišu, u obliku kazete.

Nastup u glazbenoj knjižari Rockmark bit će ujedno i početak njihove mini-turneje – naime, već par dana kasnije, 15. veljače, uputit će se nastupiti u Szegedu, 17. veljače nastupaju u Beogradu, 23. ožujka slijedi nastup u Zadru, a uskoro će objaviti i ostale koncerte datume za mjesece koji slijede.

“Jako se veselimo nastupu na Akustici, s obzirom da smo imale priliku poneke stvari u potpunosti rearanžirati. Odmakle smo se od klasične postave, iako Mateu i dalje tjeramo da svira 10 instrumenata, nešto promijenile, nešto ostavile, a za sve više, morat ćete nas doći poslušati”, riječi su kojima su najavile svoje akusticiranje u Rockmarku.

Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Komentari