Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Tús Nua po prvi put na Akustici u Rockmarku

30.01.2018. Ziher.hrFoto: Press

U utorak, 13. veljače, na pozornici zagrebačke glazbene knjižare Rockmark u sklopu programa Akustika nastupit će skupina Tús Nua. Nakon proslave jubilarnog 200. izdanja Akustike, uz ‘Secret Session’ svirku i goste iznenađenja – Hladno pivo, program se nastavlja novim akusticiranjima.

Ovom prigodom u sklopu Akustike će po prvi put nastupiti odlična zagrebačka skupina Tús Nua, koju čine Jordi Ilić, Jelena Božić i Matea Milevoj. Djevojke su u kratkom razdoblju svog djelovanja na domaćoj glazbenoj sceni objavile hvaljeni prvijenac “Horizons“, zaplijenile pažnju publike i glazbene struke, dospjele u sam vrh nekolicine albumskih pregleda 2017. godine, kao i nastupile u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nakon iznimno uspješne 2017. godine i u novu su godinu zakoračile u pozitivnom tonu, jer njihova se glazba čuje sve do SAD-a. Naime, na utjecajnom KEXP radiju, smještenom u Seattleu, njihova pjesma Fight! odabrana je kao Pjesma dana, a izdavačka kuća Weltraum-Wal Records će njihov album prvijenac uskoro objaviti na američkom tržišu, u obliku kazete.

Nastup u glazbenoj knjižari Rockmark bit će ujedno i početak njihove mini-turneje – naime, već par dana kasnije, 15. veljače, uputit će se nastupiti u Szegedu, 17. veljače nastupaju u Beogradu, 23. ožujka slijedi nastup u Zadru, a uskoro će objaviti i ostale koncerte datume za mjesece koji slijede.

“Jako se veselimo nastupu na Akustici, s obzirom da smo imale priliku poneke stvari u potpunosti rearanžirati. Odmakle smo se od klasične postave, iako Mateu i dalje tjeramo da svira 10 instrumenata, nešto promijenile, nešto ostavile, a za sve više, morat ćete nas doći poslušati”, riječi su kojima su najavile svoje akusticiranje u Rockmarku.

Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Komentari