Istaknuto
05.12.2018.

I ove srijede stižu glazbeni noviteti. Glasujte za za najbolje singlove proteklog tjedna i pomaknite svog favorita na ljestvici.

03.12.2018.

Pažljivo pratite portal jer ćemo u člancima sakrivati najbogatije i najvrijednije nagrade do sada.

Film

TV preporuka: Klasici na HRT-u

01.02.2013. Nikola Šimić
facebook.com/TkoPjevaZloNeMisli

facebook.com/TkoPjevaZloNeMisli

Večeras na prvom programu HRT-a imate priliku pogledate dva klasika hrvatske i svjetske kinematografije. HRT1 večer započinje s filmom koji je Hrvatsko društvo filmskih kritičara proglasili najboljim hrvatskim filmom svih vremena. Naravno, govorimo o filmu Tko pjeva, zlo ne misli. Radnja filma, smještena u Zagreb tridesetih godina 20. stoljeća, prati zgode obitelji Šafranek tijekom jednog tjedna ljetnih praznika. Sve događaje opisuje mali Perica, sin Ane Šafranek. žene koja se osjeća zapostavljeno u svom braku sa starijim Franjom. No, kad jednog dana prilikom izleta u Samobor upozna elegantnog kavalira, gospodina Fulira (koji joj nedugo poslije izjavljuje ljubav), Ana se počinje osjećati živom. Situaciju komplicira Franjo, koji Fulira pokušava nagovoriti da oženi Aninu stariju sestru, usidjelicu Minu, što se Ani nikako ne sviđa. I tako na radost gledatelja, histerično smiješni ljubavni-obiteljski zapleti i patnje počinju. Režiju potpisuje Krešo Golik, a ulozi koja mu je obilježila karijeri ističe se Relja Bašić kao gospodin Fulir.

facebook.com/TheBigLebowski

facebook.com/TheBigLebowski

Nešto kasnije na HRT-u možete pogledati i kultni film braće Coen, The Big Lebowski (Veliki Lebowski). U vrijeme Zaljevskog rata u Los Angelesu živi lijenčina Jeff Lebowski (Jeff Bridges), strastveni zaljubljenik u kuglanje, ispijanje piva i pušenje trave, koji sebe oslovljava imenom Dude. Nakon što mu u stan provale dvojica muškarac koja traže novac koji je njegova supruga potrošila, Dude shvati kako postoji još jedan Jeff(rey) Lebowski, koji je stari milijunaš. Kada je žena milijunaša (Julianne Moore) oteta, on zaduži Dudea i njegovog prijatelja Waltera Sobchaka(John Goodman) da predaju otkupninu za nju. Sve krene krivo kada Walter predloži Dudeu da zadrže novac… Po izlasku film je dočekan s uglavnom miješanim kritikama da bi danas postao kultni favorit u čiju se čast godišnje održava Lebowski fest, samo s ciljem sjećanja i obožavanja filma. O kultnom status svjedoči i religija dudeism čiji “pripadnici” žive po učenjima velikog Lebowskog.

facebook.com/BrideWars

facebook.com/BrideWars

S druge strane ako želite pogledati nešto opuštajuće i zabavno na jednostavan način, na RTL-u prikazuju dva malo novija i “malo” manje hvaljena filma. Prvo se emitira romantična komedija o dvije najbolje prijateljice koje započinju rat nakon što se odluče na vjenčanje na istom mjestu o kojem su obje sanjale kada su bile djevojčice, Bride Wars (Rat među nevjestama). U glavnim ulogama su uvijek smiješne i drage nam, Kate Hudson i (buduća Oscarovka) Anne Hathaway. Nakon Rata možete pogledati i film Gerarda Butlera, Gamer, u kojem Butler ima ulogu čovjeka koji se nađe unutar online igrice u kojoj igrači kontroliraju pravim ljudima. Film nije dočekan kao instant-klasik, ali ako ste u želji za ZF-om, možda se isplati pogledati (možda).

HRT1

20:10 – Tko pjeva, zlo ne misli

23:07 –  Veliki Lebowski

RTL

21:00 – Rat među nevjestama

23:10 – Gamer

 

(Visited 198 times, 1 visits today)

Komentari