Istaknuto
12.12.2018.

Sve novitete poslušajte na jednom mjestu i glasujte za svog ovotjednog favorita.

03.12.2018.

Pažljivo pratite portal jer ćemo u člancima sakrivati najbogatije i najvrijednije nagrade do sada.

Film

Tv preporuka: The Lost Room

25.03.2013. Paula Osojnik

Foto: facebook.com

Osim lijepih, svijetom neprestano haraju i mnoge ružne stvari. Imati mjesto na koje možemo pobjeći od svijeta, bilo bi idealno, no dakako, malo tko je te sreće. Glavni protagonist zanimljive Sci Fi serije The Lost Room takvo mjesto je pronašao nenadano. No kada mu misteriozna soba u koju može pobjeći od svih problema ovog svijeta ukrade kćer, on mora pronaći put u međudimenziju kako bi vratio svoju mališanku.

Detektiv Joe Miller igrom slučaja je došao u posjed nad neobičnim ključem koji otvara sva vrata i vodi u sobu motela iz 1960-ih godina. Hotel se nalazi kraj autoceste 66, a izgubljena soba u njemu postoji od 4. svibnja 1961. godine, kada je navodno zlo zaposjelo to mjesto. Misteriozna prostorija sadrži i neke potpuno uobičajene predmete, kao što su sat, češalj, pepeljara i slično, koji posjeduju magične moći. Kroz neobične, opasne i zanimljive epizode, ova mini serija na vrlo neobičan način prikazuje koliko bismo daleko bili spremni ići da vratimo osobu do koje nam je stalo. Na svom putu prema izgubljenoj kćeri, Joe će upoznati cijelu paletu ljudskih ponašanja i osobnosti te će se susresti s velikim brojem neobičnih magičnih predmeta.

Serija The Lost Room snimljena je 2006. godine, a krije i mnoge zanimljivosti, kao npr. prisutnost likova koje je stvorio Stephen King. Naime, već u prvoj epizodi glavni lik ostavlja svoju kćer u klinici s dječjim psihologom i na odlasku se preko megafona čuje poziv za dr. Sonnya Gupta. Navedeni doktor zapravo je lik iz serije Stephen King’s Kingdom Hospital, prema romanu Stephena Kinga. Također, lik Millerove kćeri koji se pojavljuje u mini seriji nije ista osoba kao djevojčica koja se pojavila u promo verziji na SciFi kanalu. Uspoređujući je s drugim serijama i filmovima, The Lost Room podsjeća na mnoge. Od poznatijih se izdvajaju Eureka, Terminator: Sarah Connor i Event, koji sa serijom o izgubljenoj sobi imaju zajednički središnji element –  mističnost.

Nesvakidašnja tema, dobro razrađena radnja i detalji, ali i uvjerljiva glumačka postava koju čine Peter Krause, Julianna Marguiles Peter Jacobson, Kevin Pollak, Ann Cusak, ali i mnogi drugi talentirani glumci, razlozi su zbog kojih bi svaki ljubitelj nepredvidivih priča trebao pogledati The Lost Room. Ljubitelji Sci Fi žanra, ali i svi ostali, zasigurno će uživati u ovom uzbudljivom  i nevjerojatnom ostvarenju nagrađivanim brojnim nagradama.

(Visited 578 times, 1 visits today)

Komentari