Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Tvoje tijelo moja kuća!

19.03.2013. Žana Amidžić
Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

U četvrtak, 14. ožujka 2013. godine, u 19 sati na lokaciji Fotoklub Split otvorena je izložba fotografija koja prikazuje aktove, gdje se može vidjeti 41 fotografija poznatih hrvatskih suvremenih fotografa, a neki od njih su Duško Kečkemet, Ivan Balić – Cobra, Višnja Serdar, Marko Čolić, Zvonimir Golob i Rino Gropuzzo.

Izložba sadrži i prikazuje zbirku ženskih aktova Luke Marottija, organizatora izložbe,  koji  ne stvara dugo, moglo bi se reći da je to zbirka u nastajanju, no  autori –  hrvatski fotografi, kroz objektiv pričaju priču o ljepoti, ženi, tijeku vremena.

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Aktovi prikazuju golo ljudsko tijelo koji je univerzalni motiv u umjetnosti od Botticellija, Tizijana, Rembrandta preko  Rubensa, Ingresa, Moneta pa sve do suvremenika, kao i našeg Roberta Auera. Ova izložba je nastala baš u vrijeme kada je javnost uzburkao novi zakon Europske Unije u kojemu se zabranjuje golotinja u umjetnosti bilo koje vrste. Mogli bismo reći kako se u zadnje vrijeme sve više održavaju ovakve izložbe dijelom svijeta, a posebno Europe – ne zna se je li kao odraz buntovnosti ili slučajno.

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Međutim dok postoje ovakve izložbe slika ili fotografija kod nas, moći ćemo bez problema uživati u njihovim prikazima. Zato ako ste večeras slobodni, a ne znate kako provesti večer – zaputite se u Split i uživajte u aktovima hrvatskih fotografa.

Izložba je otvorena  do 30. ožujka 2013. godine, s naglaskom na početak  u 19 sati.

(Visited 217 times, 1 visits today)

Komentari