Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Vizart

Tvoje tijelo moja kuća!

19.03.2013. Žana Amidžić
Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

U četvrtak, 14. ožujka 2013. godine, u 19 sati na lokaciji Fotoklub Split otvorena je izložba fotografija koja prikazuje aktove, gdje se može vidjeti 41 fotografija poznatih hrvatskih suvremenih fotografa, a neki od njih su Duško Kečkemet, Ivan Balić – Cobra, Višnja Serdar, Marko Čolić, Zvonimir Golob i Rino Gropuzzo.

Izložba sadrži i prikazuje zbirku ženskih aktova Luke Marottija, organizatora izložbe,  koji  ne stvara dugo, moglo bi se reći da je to zbirka u nastajanju, no  autori –  hrvatski fotografi, kroz objektiv pričaju priču o ljepoti, ženi, tijeku vremena.

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Aktovi prikazuju golo ljudsko tijelo koji je univerzalni motiv u umjetnosti od Botticellija, Tizijana, Rembrandta preko  Rubensa, Ingresa, Moneta pa sve do suvremenika, kao i našeg Roberta Auera. Ova izložba je nastala baš u vrijeme kada je javnost uzburkao novi zakon Europske Unije u kojemu se zabranjuje golotinja u umjetnosti bilo koje vrste. Mogli bismo reći kako se u zadnje vrijeme sve više održavaju ovakve izložbe dijelom svijeta, a posebno Europe – ne zna se je li kao odraz buntovnosti ili slučajno.

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Foto:acebook.com/pages/Fotoklub-Split

Međutim dok postoje ovakve izložbe slika ili fotografija kod nas, moći ćemo bez problema uživati u njihovim prikazima. Zato ako ste večeras slobodni, a ne znate kako provesti večer – zaputite se u Split i uživajte u aktovima hrvatskih fotografa.

Izložba je otvorena  do 30. ožujka 2013. godine, s naglaskom na početak  u 19 sati.

(Visited 229 times, 2 visits today)

Komentari