Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Tvornica Kulture: Šank?!, Antitodor i petak

10.05.2016. Ziher.hrFoto: www.forum.tm/ šank

Mlad, glasovit i iznimno produktivan punk rock bend Šank?! ovaj petak 13. nastupa u Tvornici Kulture, a kao predgrupa će mu se pridružiti pulske legende Antitodor.

Prvo malo o Antitodoru. Punk rock bend iz Pule, nastao još davne 1996. i nakon uspješnih Anarhija u mome Gradu, Gubitnik, Patike i možda najpoznatije Više ne trebam te (obrada I never needed you, The Partisans), mijenjaju postav nekoliko puta, međutim uspijevaju snimiti čak tri albuma: „Gubitnik“, „Ne bojim se“ i „Punker“. Zanimljivo, sastali su se kako bi izvodili obrade poznatih punk pjesama, ali na prvoj probi, vokal i jedini stalni član benda tijekom godina, Zoran Todorović-Todor donosi svoje autorske pjesme. I to je bilo to. Nakon dvogodišnje pauze trenutno nastupaju u obnovljenom sastavu i planiraju rad na novom albumu.

Članovi grupe Šank?! staž na sceni počeli su u bendovima kao što su Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma, Stribog, a kao Šank?! se po prvi puta sastaju 2010. godine kako bi svirali obrade punk pjesama iz perioda „Novog vala“. Međutim, od toga nije bilo ništa. Prema njihovim riječima: „ Nakon prve probe i nabrijane ”kemije” smo odlučili raditi autorske stvari.” U roku od dva mjeseca ulaze u studio i snimaju svoj prvi album „Grad je naš“ nakon čega intenzivno nastupaju po cijeloj regiji. Već sljedeće godine izdaju novi album naziva “Priče noćnih tramvaja” koji ih baca u regionalnu underground orbitu bendova koji pune dvorane. Povodom same promocije albuma snimaju pjesmu Zagreb gori, koja je postala svojevrsnom himnom Zagreba, a umjesto predviđenog jednog, održavaju dva rasprodana koncerta u Malom pogonu Tvornice kulture i snimaju DVD nastupa. Toliko o tome. Od tada izdaju još dva albuma: “Treća runda” i “Naša stvar” i rasprodaju, ovaj put, Veliki pogon Tvornice kulture.

Vrsta glazbe koju sviraju je punk/rock/metal/oi!/ska. Sve čime mogu izraziti što misle o svijetu oko sebe. Nastupi su im energični, beskompromisni, a oni sami jednostavno govore što misle, pa se ti nemoj složiti.

Vrata se otvaraju u 21 sat, a ulaznice možete kupiti po cijeni od 40 kuna u pretprodaji ili 50 kuna na sam dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog) i online na www.entrio.hr

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari