Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

U 59. godini života preminuo Sam Simon, jedan od tvoraca Simpsona

09.03.2015. Anja GrgurinovićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

U nedjelju 8. ožujka preminuo je Sam Simon, deveterostruki dobitnik nagrade Emmy, scenarist, producent i jedan od tvoraca legendarnih Simpsona. U veljači 2013. Simonu je dijagonsticiran rak crijeva kojeg nažalost nije uspio pobijediti.

Simon je tijekom života radio na brojnim humorističnim serijama: s 23 godine napisao je scenarij za sitcom Taxi, a kao producent i scenarist surađivao je i na serijama kao što su Kafić Uzdravlje, The Drew Carey Show i It’s Garry Shandling’s Show. Najpoznatiji je, međutim, kao jedan od tvoraca Simpsona: 1989. godine započeo je suradnju s Mattom Groeningom i Jamesom L. Brooksom, okupio je prvu ekipu scenarista koja je počela raditi na seriji te je i sam sudjelovalo u pisanju prvih osam epizoda. Općenito mu se pripisuje da je stvorio “senzibilitet” svima nam drage animirane serije. Iako je napustio Simpsone 1993. godine zbog trzavica s Brooksom i Groeningom, i dalje je bio potpisivan kao izvršni producent serije, novac koji je od nje dobivao davao je u dobrotvorne svrhe, a njegov se utjecaj u seriji osjećao uvijek. Ostao je u sjećanju prijateljima, poznanicima i obožavateljima upravo po brojnim dobrotvornim akcijama koje je podržavao i pokretao.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Komentari