Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

U 59. godini života preminuo Sam Simon, jedan od tvoraca Simpsona

09.03.2015. Anja Grgurinović
Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

U nedjelju 8. ožujka preminuo je Sam Simon, deveterostruki dobitnik nagrade Emmy, scenarist, producent i jedan od tvoraca legendarnih Simpsona. U veljači 2013. Simonu je dijagonsticiran rak crijeva kojeg nažalost nije uspio pobijediti.

Simon je tijekom života radio na brojnim humorističnim serijama: s 23 godine napisao je scenarij za sitcom Taxi, a kao producent i scenarist surađivao je i na serijama kao što su Kafić Uzdravlje, The Drew Carey Show i It’s Garry Shandling’s Show. Najpoznatiji je, međutim, kao jedan od tvoraca Simpsona: 1989. godine započeo je suradnju s Mattom Groeningom i Jamesom L. Brooksom, okupio je prvu ekipu scenarista koja je počela raditi na seriji te je i sam sudjelovalo u pisanju prvih osam epizoda. Općenito mu se pripisuje da je stvorio “senzibilitet” svima nam drage animirane serije. Iako je napustio Simpsone 1993. godine zbog trzavica s Brooksom i Groeningom, i dalje je bio potpisivan kao izvršni producent serije, novac koji je od nje dobivao davao je u dobrotvorne svrhe, a njegov se utjecaj u seriji osjećao uvijek. Ostao je u sjećanju prijateljima, poznanicima i obožavateljima upravo po brojnim dobrotvornim akcijama koje je podržavao i pokretao.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari