Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

U 59. godini života preminuo Sam Simon, jedan od tvoraca Simpsona

09.03.2015. Anja Grgurinović
Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

U nedjelju 8. ožujka preminuo je Sam Simon, deveterostruki dobitnik nagrade Emmy, scenarist, producent i jedan od tvoraca legendarnih Simpsona. U veljači 2013. Simonu je dijagonsticiran rak crijeva kojeg nažalost nije uspio pobijediti.

Simon je tijekom života radio na brojnim humorističnim serijama: s 23 godine napisao je scenarij za sitcom Taxi, a kao producent i scenarist surađivao je i na serijama kao što su Kafić Uzdravlje, The Drew Carey Show i It’s Garry Shandling’s Show. Najpoznatiji je, međutim, kao jedan od tvoraca Simpsona: 1989. godine započeo je suradnju s Mattom Groeningom i Jamesom L. Brooksom, okupio je prvu ekipu scenarista koja je počela raditi na seriji te je i sam sudjelovalo u pisanju prvih osam epizoda. Općenito mu se pripisuje da je stvorio “senzibilitet” svima nam drage animirane serije. Iako je napustio Simpsone 1993. godine zbog trzavica s Brooksom i Groeningom, i dalje je bio potpisivan kao izvršni producent serije, novac koji je od nje dobivao davao je u dobrotvorne svrhe, a njegov se utjecaj u seriji osjećao uvijek. Ostao je u sjećanju prijateljima, poznanicima i obožavateljima upravo po brojnim dobrotvornim akcijama koje je podržavao i pokretao.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari