Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

U simboličnoj 2015.godini podsjetit ćemo se zašto volimo Back to the Future s Back in Time

12.03.2015. Lucija Klarić
Foto: facebook.com/ back to the future trilogy

Foto: facebook.com/ back to the future trilogy

Ono što je počelo kao želja za razgovorom s jednom od zvijezda filma Christopherom Lloydom, završilo je kao dokumentarac pod imenom Back in Time – film posvećen jednoj od najpoznatijih science-fiction trilogija, Back to the Future. 

Redatelj Jason Aron i producent Lee Leshen odtada su okupili impresivnu količinu ljudi povezanih s trilogijom, među njima su Michael J. Fox, Lea Thompson, Claudia Wells, redatelj Robert Zemeckis i producent Bob Gale, kompozitor Alan Silvestri te nekolicina entuzijasta kao što je Dan Harmon, inače kreator animirane serije za odrasle Rick and Morty koja se bazira na trilogiji.

U godini koja je obilježena s Back to the Future (radnja drugog nastavka odvija se upravo u 2015.godini, a prvi nastavak trilogije obilježava svoju 30.godišnjicu) dolazi dokumentarac koji, osim što okuplja lica trilogije, sumira i sve ono što pamtimo iz samih filmova – prikazuje se rad na stvarnome Hoverboardu kao i Secret Cinema Event, ali i način na koji se popularnost ovog filma odrazila u svakodnevnom životu. Kako i u samom traileru kaže Fox: “it‘s great to have a bunch of lunatics on your side.”. 

Simbolično, namijenjeno je da film izađe u 10.mjesecu, mjesecu kada Marty dolazi u 2015.godinu. Film je financiran putem Kickstarter kampanje koja trenutno ulazi u svoju završnu fazu, a prvu verziju trailera možete odgledati već sada uz dodatni komentar autora o putu nastajanja samoga filma.

 

 

 

(Visited 85 times, 1 visits today)

Komentari