Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

U sklopu Bijele noći zatvara se zagrebački Art Park

28.09.2016. Jelena KovačevFoto: Press

Art Park festival poziva na zajedničko druženje u zagrebačkom parku u Tomićevoj povodom zatvaranja vrlo aktivne sezone. U četvrtak, 29. rujna priprema se humanitarna aukcija street art radova, a u subotu 1. listopada program službeno završava uz projekt Rabbit Hole u kulturnoj manifestaciji Bijela noć.

Projekt Bijela noć (Nuit Blanche) drugu godinu zaredom ujedinjuje raznovrsne umjetničke intervencije i kulturna događanja te obogaćuje turističku ponudu grada. U manifestaciji sudjeluju brojne kulturne ustanove i institucije koje su za tu priliku osmislile prigodne programe koji će trajati do 1 sat ujutro.
Tako će na čak 18 lokacija u našem gradu, svoje programe predstaviti: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Francuski institut, Muzej za umjetnost i obrt, Tehnički muzej Nikola Tesla, Galerija Klovićevi dvori, Etnografski muzej, Lauba-Kuća za umjetnost i ljude, a uključeni su i Art park, Vintage festival, HAVC, Festival eksperimentalnog filma, Mozgaonica, Pogon Jedinstvo, BuntArt i Turistička zajednica grada Zagreba.
Ulazak na sve programe je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, oni programi na otvorenom se otkazuju.

Art Park Festival pokrenula je udruga Pimp My Pump i tako obnovila i očistila dugo godina zapušten park na lokaciji između Ilice, Tomićeve i Strossmayerovog šetališta. Od kraja lipnja 2016. godine posjetiteljima je nudio raznovrstan umjetnički program, a ove subote on se službeno zatvara. Prije samog kraja, u četvrtak od 17 do 21 sat, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u humanitarnoj aukciji na kojoj će moći kupiti drvene panele koje su tijekom ljeta oslikali brojni umjetnici u Art Parku. Sav prikupljeni prihod bit će doniran azilu u Marinićima koji se već neko vrijeme bori s teškom situacijom.

Radove dimenzija 220×140 cm potpisuju: Lunar, Miro Župa, Modul, Hana Tintor, Yuri Lagano, Dominik Vuković, Boris Bare, Lav, Svenkie, Sarme, Kolarek, Fat Heat, R2D2, Wane, Dock, Thorn

Ukoliko se tijekom manifestacije Bijela noć nađete u parku, od 13 sati moći ćete sudjelovati u glazbeno-vokalnim radionicama u organizaciji Udruge Praktikum pod umjetničko pedagoškim vodstvom Melite Lovričević. Od 16 sati kreće cjelodnevni glazbeni program u sklopu kojega će se izmjenjivati dj-i Agregat Sun i Kuna s Art Park Jam Crew bendom, a istovremeno će trajati i crtanje uživo. Za 20 sati planirano je paljenje svjetlosnih instalacija, a pedesetak radova raznih umjetnika biti će osvjetljeno na poseban način. To je ujedno prvi put od uređenja parka da se posjetiteljima nudi prilika vidjeti ga osvjetljenim.

(Visited 165 times, 2 visits today)

Komentari