Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

U sklopu Jabba Tona Venomova DJ radionica proslavila je sedmi rođendan

10.03.2013. Iva Lapić
Foto: Domagoj Neumann

Foto: Domagoj Neumann

Jučerašnji tmuran dan malo su razvedrili dečki na Dj radionici. Na raspolaganju je bilo nekoliko gramofona i pet instruktora koji su glavama žednim znanja bili spremni sve objasniti i pokazati.

Vrhunsko scratchanje u prostorima Kseta

Povodom sedmog rođendana Dj radionice by Venoma, na pozornici Kseta izmjenjivalo se osam Dj-eva koji su pokazali svoje vještine za gramofonima.

Iz zvučnika su izlazili samo dobri ritmovi i melodije, koji su bili popraćeni nevjerojatnim scratchanjem. Na pozornici je bio postavljen dugi stol iza kojeg su stajala tri DJ-a istovremeno, pri čemu se ostvarila simbioza između ljudi koji su se izmjenjivali na pozornici. Svaki je izvođač imao svoje vrijeme da pokaže što zna.

 U Ksetu je bio organiziran i videozid na kojem su se mogli pratiti svi pokreti DJ-eva. Mogućnost simultanog praćenja kretanja Dj-a na pozornici i onoga što se događa na gramofonu, pokazalo se kao odličan doprinos cjelokupnom dojmu. Na taj su način oči i uši imali materijala za gledanje i slušanje tako da su probrane glave, koje su došle podržati ovaj događaj, definitivno bile zadovoljne ponuđenim.

 

Foto: Domagoj Neumann

Foto: Domagoj Neumann

Dj Raid svojim scratchanjem zadivio prisutne

Čovjek koji je osvojio scratch prvenstvo u Švicarskoj, samo je još jednom potvrdio istinitost te titule. Jučer je zadivio sve prisutne svojim majstorskim scratchanjem i neopisivom lakoćom kojom izvodi iste. Za gramofonom izgleda kao da mu je to već dobro poznati teren, a istim upravlja toliko dobro da scratch bajkovito zvuči.

Za kraj treba naglasiti da su ovakvi događaji žila kucavica za izgradnju Dj scene. Znanja se nude na pladnju, a na zainteresiranima je hoće li to iskoristiti.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari