Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

UES u Zagrebu s Jeffom Millsom: Vizionar očaran svemirom

26.03.2013. Paula Osojnik
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Četrdesetdevetogodišnji američki dj i producent Jeff Mills ove će subote nastupiti na Zagrebačkom Velesajmu. Vizionar očaran svemirom koji ga nadahnjuje u stvaranju mnogih glazbenih uradaka, uspio je kroz tridesetak godina na sceni steći status jednog od najpoznatijih i najslušanijih dj-a današnjice. Šaljivog nadimka The Wizard, Mills je svojim radom obilježio tehno eru od 80-ih godina do danas, a prestanku njegova stvaranja ne vidi se kraj.

Tehno čarobnjak karijeru je započeo kao radijski dj, a s Mikeom Banksom je osnovao detroitski tehno kolektiv Underground Resistance. Iz glazbenog udruženja nikada službeno nije izašao, ali se naveliko razvio i kao samostalan dj. Njegovi  nastupi nikada ne razočaravaju istinske partijanere, a Mills tvrdi kako je njegova tajna uspjeha u tome što nikada nije prestao tjerati naprijed niti mu je u ikojem trenutku karijere došlo da odustane.  Njegova je misija unaprijediti već postojeće iskustvo glazbe, a ne  njegovati već nebrojeno puta ponovljeno. Također, Mills smatra kako se većina boji nečeg drugačijeg jer na to nije naviknuta, no jedina stvar koja stoji na putu istinskog napretka tehno scene jest kreativni kapacitet. Tko posjeduje inovativnu ideju, prema Millsovom mišljenju, ne može upasti u glazbenu kolotečinu.

Talent Jeffa Millsa ide i puno dalje od same tehno glazbe. Veliki zaljubljenik u Svemir, 2000. godine je odlučio spojiti sliku i zvuk te je javnosti predstavio soundtrackove za mnoga filmska ostvarenja, a u svojoj je bogatoj karijeri izdao preko dvadeset albuma i još stotine glazbenih uradaka, setova, remikseva, zvučnih isječaka i slično.  Ovaj talentirani dj nedavno je izjavio kako u svakom svom djelu jedan dio ipak pokušava ostaviti slušateljima da otkriju. Tako svoj glazbeni rad uvijek opisuje apstraktno te smatra kako samo oni najuporniji mogu spojiti razne dijelove dubljeg koncepta koji objašnjava zašto glazba zvuči tako kako zvuči.

Ovo sve zvuči kao dosta iscrpna filozofija jednostavnog maestra techno glazbe, no kako bilo, nadamo se da će Mills ove subote privući vjerne obožavatelje, ali i sve ostale željne dobre zabave i plesa do ranih jutarnjih sati.

Karte za ovaj tehno spektakl se mogu kupiti po cijeni od 100, odnosno 120 kuna na sam dan partija, na svim prodajnim  mjestima Eventima (Tisak Media, Dancing Bear, Petrol, Dallas, Integral), ali i u online sustavu Entrio.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Komentari