Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Ugodne ljetne večeri od petka uz Summer yem na terasi The Beertije

02.07.2015. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon više od sedamdeset odrađenih koncerata u zatvorenom prostoru u netom završenoj sezoni, yem tim se odlučio još malo zadržati u Zagrebu i organizirati koncerte na otvorenom.

Ljetne sparine, smanjena ponuda zagrebačkog noćnog života i nikad veća želja za hladnom pivom i koncertima na otvorenom je ponukala ovaj radišni tim da iskoristi najbolju terasu u gradu, onu u The Beertiji i da organizira mini fest za sve vas koji petke u srpnju planirate provesti u Zagrebu. The Beertija je idealna, jer udobne stolice u okruženju zelenila pružaju idealne kulise za intimne i ugodne svirke.  Ulaz na sve koncerte je besplatan, a traju od devet do jedanaest sati.

Prvi koncert na rasporedu je 3. srpnja kad nastupaju  J.R. August​ & FOR.  J.R. August  je mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz  Zaboka. Rođen 30. siječnja 1989., J.R. provodi većinu djetinjstva u bliskom doticaju s prirodom, pišući poeziju i jednostavne skladbe za klavir. FOR  je progresivni akustični rock-bend oformljen 2013. godine u Zagrebu, a ime benda je FOR što znači ZA i označava moto ove četvorke koji svojom glazbom šire pozitivan životni stav.

Drugi na redu su Luce & Side Project, 10. srpnja. Luce​ je jednostavna, skromna, naoko povučena, a opet energična dvadesetšestogodišnjakinja, diplomirani enolog koja, kako kaže, se hobistički oduvijek bavila pjevanjem, ali je tek nedavno shvatila kako je to ono na čemu uistinu želi ozbiljno raditi, te u studiju marljivo radi na svom albumu prvijencu na kojem će se naći i pjesme drugih autora, među kojima i jedna od Aljoše Šerića. Side Project je mladi zagrebački sastav koji se već predstavio publici u klubu Klub., a od tada su odradili gaže u Vintage Industrial Baru, na akustičnom koncertu u Rockmarku čiji koncept ponavljamo i ovom prilikom. Njihovu muziku nazvali su graveyard pop, a inspiraciju vuku od samih početaka synthpopa sve do modernog indie rocka i popa.

Sredina sedmog mjeseca, točnije 17. srpnja, rezervirana je za Queen of Sabe & Marka Mrakovčića.  Queen of Sabe je svoju priču započela je 2010. godine sa zamijećenim singlom “Mr. Fool” da bi onda 2013. objavila i svoj prvi singl na hrvatskom jeziku – “Tragovi” i shvatila da joj i pisanje i pjevanje na hrvatskom jako dobro leži. Mark Mrakovčić je projekt koji je prvotno nastao tako da su Ivan Vondraček (klavir) i Mark Mrakovčić počeli svirati neke stvari koje je Mark napravio dok je bio u svom bivšem bendu Scroll. Kasnije im se pridružio Markov brat Toni Mrakovčić na bubnju tako da su pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk koji se stilski proteže od laganog folka do evil popa.

Zadnji koncert Summer Yema održat će 24. srpnja Nina Romić & Ivana Picek.  Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare. Svoj prvi EP snimila je 2006. u suradnji s dubrovačkom grupom Izae. 2007. započinje suradnju i s Dunjom Knebl, a 2008. je snimljen zajednički album “Dođe Božić, oj koledo”. Godine 2010. izdaje prvi samostalni album nazvan “Daljine”, koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine. Mlada i simpatična kantautorica Ivana Picek iza sebe ima dva albuma, “Oči ti bježe” i “Ludo djevojče”, mnoštvo odrađenih koncerata (Terraneo, Akustika, Rock in Baranja…) i dobre kritike kojima se ponekad  i sama čudi.

(Visited 470 times, 1 visits today)

Komentari