Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Ugodne ljetne večeri od petka uz Summer yem na terasi The Beertije

02.07.2015. Ziher.hrFoto: Press

Nakon više od sedamdeset odrađenih koncerata u zatvorenom prostoru u netom završenoj sezoni, yem tim se odlučio još malo zadržati u Zagrebu i organizirati koncerte na otvorenom.

Ljetne sparine, smanjena ponuda zagrebačkog noćnog života i nikad veća želja za hladnom pivom i koncertima na otvorenom je ponukala ovaj radišni tim da iskoristi najbolju terasu u gradu, onu u The Beertiji i da organizira mini fest za sve vas koji petke u srpnju planirate provesti u Zagrebu. The Beertija je idealna, jer udobne stolice u okruženju zelenila pružaju idealne kulise za intimne i ugodne svirke.  Ulaz na sve koncerte je besplatan, a traju od devet do jedanaest sati.

Prvi koncert na rasporedu je 3. srpnja kad nastupaju  J.R. August​ & FOR.  J.R. August  je mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz  Zaboka. Rođen 30. siječnja 1989., J.R. provodi većinu djetinjstva u bliskom doticaju s prirodom, pišući poeziju i jednostavne skladbe za klavir. FOR  je progresivni akustični rock-bend oformljen 2013. godine u Zagrebu, a ime benda je FOR što znači ZA i označava moto ove četvorke koji svojom glazbom šire pozitivan životni stav.

Drugi na redu su Luce & Side Project, 10. srpnja. Luce​ je jednostavna, skromna, naoko povučena, a opet energična dvadesetšestogodišnjakinja, diplomirani enolog koja, kako kaže, se hobistički oduvijek bavila pjevanjem, ali je tek nedavno shvatila kako je to ono na čemu uistinu želi ozbiljno raditi, te u studiju marljivo radi na svom albumu prvijencu na kojem će se naći i pjesme drugih autora, među kojima i jedna od Aljoše Šerića. Side Project je mladi zagrebački sastav koji se već predstavio publici u klubu Klub., a od tada su odradili gaže u Vintage Industrial Baru, na akustičnom koncertu u Rockmarku čiji koncept ponavljamo i ovom prilikom. Njihovu muziku nazvali su graveyard pop, a inspiraciju vuku od samih početaka synthpopa sve do modernog indie rocka i popa.

Sredina sedmog mjeseca, točnije 17. srpnja, rezervirana je za Queen of Sabe & Marka Mrakovčića.  Queen of Sabe je svoju priču započela je 2010. godine sa zamijećenim singlom “Mr. Fool” da bi onda 2013. objavila i svoj prvi singl na hrvatskom jeziku – “Tragovi” i shvatila da joj i pisanje i pjevanje na hrvatskom jako dobro leži. Mark Mrakovčić je projekt koji je prvotno nastao tako da su Ivan Vondraček (klavir) i Mark Mrakovčić počeli svirati neke stvari koje je Mark napravio dok je bio u svom bivšem bendu Scroll. Kasnije im se pridružio Markov brat Toni Mrakovčić na bubnju tako da su pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk koji se stilski proteže od laganog folka do evil popa.

Zadnji koncert Summer Yema održat će 24. srpnja Nina Romić & Ivana Picek.  Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare. Svoj prvi EP snimila je 2006. u suradnji s dubrovačkom grupom Izae. 2007. započinje suradnju i s Dunjom Knebl, a 2008. je snimljen zajednički album “Dođe Božić, oj koledo”. Godine 2010. izdaje prvi samostalni album nazvan “Daljine”, koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine. Mlada i simpatična kantautorica Ivana Picek iza sebe ima dva albuma, “Oči ti bježe” i “Ludo djevojče”, mnoštvo odrađenih koncerata (Terraneo, Akustika, Rock in Baranja…) i dobre kritike kojima se ponekad  i sama čudi.

(Visited 450 times, 1 visits today)

Komentari