Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Umro britanski pisac Iain Banks

10.06.2013. Marta ReljanovićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

U nedjelju 9. lipnja u pedeset i devetoj godini umro je škotski pisac Iain Banks. Nakon što je početkom travnja na svojoj internetskoj stranici objavio da je u završnom stadiju raka gušterače, ovaj omiljeni britanski pisac najavio je da neće doživjeti kraj ove godine. Umro je jučer rano ujutro, a u posljednjoj poruci prijateljima i čitateljima poručio je da im se svima zahvaljuje na porukama, uspomenama, šalama i podršci u teškim trenutcima te da mu to sve znači više nego što može iskazati.

Banks je bio plodan pisac, a njegov opus obuhvaća mnoge žanrove. Široj je publici ipak postao poznat SF serijalom Culture, iz koje su na hrvatski prevedene knjige Sjeti se Phlebasa i Igrač igara. Pisao je od malih nogu, a 2008. ga je The Times uvrstio na popis pedeset najvećih britanskih književnika od 1945. do danas. Mnoge knjige adaptirane su mu na televiziji, radiju i u kazalištima, a njegov zadnji roman The Quarry trebao bi biti objavljen krajem ovog mjeseca. Prerani odlazak ovog plodnog pisca zasigurno je velik gubitak za britansku, ali i za svjetsku književnost.
(Visited 115 times, 1 visits today)

Komentari