Istaknuto
23.03.2018.

Zagrebački graveyard pop dvojac danas promovira svoj drugi album "Lonely Boys" u Tvornici. Na koncertu ćete čuti sve što vam oni žele poručiti, a za sve ostalo što vas zanima, zavirite u intervju s Anjom Papa.

15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

Film

Uspjeh za uspjehom: Uspon dramske serije “Novine”

28.03.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/NovineTV

Izvanredna hvatska dramska krimi serija Novine (Ziherovu recenziju možete pročitati ovdje) redatelja Dalibora Matanića doživljava uspjeh za uspjehom. Nakon što je prošle godinena New Europe Marketu u Dubrovniku prodana na strano tržište izraelskoj producentskoj kući Keshet, Novine je kupila i domaća streaming videoteka Pickbox.

PICKBOX KUPIO NOVINE

Pickbox je novom akvizicijom omogućio gledanje Novina svima na području bivše Jugoslavije, pa se tako može gledati u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedonji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ovu dinamičnu kriminalističku seriju neki filmski kritičari uspoređuju s američkom serijom Žica (The Wire).

BRILJANTNA ULOGA BRANKE KATIĆ

U Novinama gledamo i veliki povratak Branke Katić, popularne srpske glumice koju poznajemo po kultnim filmovima Lepa sela lepo gore, Nismo mi anđeli te Crna mačka, beli mačor, s kojim je započela inozemnu karijeru. Njezina holivudska karijera uključuje filmove poput Public Enemies s Johnnyjem Deppom, Breaking and Entering s Judeom Lawom, te serije poput Big Love, Entourage i The Paradise. Ovo je Brankin prvi hrvatski projekt, u kojem tumači lik novinarke Dijane Mitrović, a na zanimljiv je način dobila angažman. Naime, producent serije Nebojša Taraba poslao joj je poruku u kojoj je pisalo samo: Ako vas interesira rad u Hrvatskoj, javite se. I to je bilo to!

KOKTEL POLITIČKE KORUPCIJE, ZLOČINA I IZDAJE

Redatelj kriminalističke drame Novine koja je mračan koktel političke korupcije, zločina i izdaje jedan je od najuspješnijih hrvatskih redatelja i laureat Cannesa Dalibor Matanić. Serija kojoj je scenarij napisao književnik Ivica Đikić dotiče se političkih centara moći, ali i novinarstva kao profesije koje je postalo instrument za postizanje drugih interesa.

Produkcija:  Miodrag Sila i Nebojša Taraba/Drugi plan

Režija: Dalibor Matanić

Scenarij: Ivica Đikić

Uloge: Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.

Kratki sadržaj:

Novine su dinamična kriminalistička serija od 12 epizoda u kojoj pratimo novinsku redakciju riječkog dnevnog lista tijekom promjene vlasništva i unutarnjih previranja izazvanih teškom prometnom nesrećom. Priča se vrti oko Marija Karduma (Aleksandar Cvjetković), utjecajnog tajkuna konzervativnih stavova koji kupi ljevičarske novine koje su zapale u tešku financijsku krizu ne bi li preko njih širio svoj utjecaj.

U središtu previranja novinarski su veterani Dijana Mitrović (Branka Katić) i Nikola Martić (Trpimir Jurkić) te Martin Vidov (Zijad Gračić) i Alenka Jović-Marinković (Olga Pakalović), koji se smjenjuju na položaju glavnoga urednika.

(Visited 212 times, 1 visits today)

Komentari