Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Film

Uspjeh za uspjehom: Uspon dramske serije “Novine”

28.03.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/NovineTV

Izvanredna hvatska dramska krimi serija Novine (Ziherovu recenziju možete pročitati ovdje) redatelja Dalibora Matanića doživljava uspjeh za uspjehom. Nakon što je prošle godinena New Europe Marketu u Dubrovniku prodana na strano tržište izraelskoj producentskoj kući Keshet, Novine je kupila i domaća streaming videoteka Pickbox.

PICKBOX KUPIO NOVINE

Pickbox je novom akvizicijom omogućio gledanje Novina svima na području bivše Jugoslavije, pa se tako može gledati u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedonji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ovu dinamičnu kriminalističku seriju neki filmski kritičari uspoređuju s američkom serijom Žica (The Wire).

BRILJANTNA ULOGA BRANKE KATIĆ

U Novinama gledamo i veliki povratak Branke Katić, popularne srpske glumice koju poznajemo po kultnim filmovima Lepa sela lepo gore, Nismo mi anđeli te Crna mačka, beli mačor, s kojim je započela inozemnu karijeru. Njezina holivudska karijera uključuje filmove poput Public Enemies s Johnnyjem Deppom, Breaking and Entering s Judeom Lawom, te serije poput Big Love, Entourage i The Paradise. Ovo je Brankin prvi hrvatski projekt, u kojem tumači lik novinarke Dijane Mitrović, a na zanimljiv je način dobila angažman. Naime, producent serije Nebojša Taraba poslao joj je poruku u kojoj je pisalo samo: Ako vas interesira rad u Hrvatskoj, javite se. I to je bilo to!

KOKTEL POLITIČKE KORUPCIJE, ZLOČINA I IZDAJE

Redatelj kriminalističke drame Novine koja je mračan koktel političke korupcije, zločina i izdaje jedan je od najuspješnijih hrvatskih redatelja i laureat Cannesa Dalibor Matanić. Serija kojoj je scenarij napisao književnik Ivica Đikić dotiče se političkih centara moći, ali i novinarstva kao profesije koje je postalo instrument za postizanje drugih interesa.

Produkcija:  Miodrag Sila i Nebojša Taraba/Drugi plan

Režija: Dalibor Matanić

Scenarij: Ivica Đikić

Uloge: Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.

Kratki sadržaj:

Novine su dinamična kriminalistička serija od 12 epizoda u kojoj pratimo novinsku redakciju riječkog dnevnog lista tijekom promjene vlasništva i unutarnjih previranja izazvanih teškom prometnom nesrećom. Priča se vrti oko Marija Karduma (Aleksandar Cvjetković), utjecajnog tajkuna konzervativnih stavova koji kupi ljevičarske novine koje su zapale u tešku financijsku krizu ne bi li preko njih širio svoj utjecaj.

U središtu previranja novinarski su veterani Dijana Mitrović (Branka Katić) i Nikola Martić (Trpimir Jurkić) te Martin Vidov (Zijad Gračić) i Alenka Jović-Marinković (Olga Pakalović), koji se smjenjuju na položaju glavnoga urednika.

Komentari