Istaknuto
17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ima sedam domaćih singlova koji se natječu ovog tjedna za vaše glasove, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

Film

Uzbudljivi najavni vikend 7. Fantastic Zagreb Film Festivala

21.06.2017. Ziher.hrFoto: Fantastic Zagreb press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dijeli nas samo nekoliko dana od početka uzbudljivog najavnog vikenda ovogodišnjeg Fantastic Zagreb Film Festivala koji će 23. i 24. lipnja prikazati dva fantastična filma!

Prvog dana 23. lipnja,  prikazat će se slavni ruski SF klasik Solaris, koji obilježava svoju 45. godišnjicu! Kultni Solaris snimljen 1972. u režiji legendarnog Andreja Tarkovskog (Stalker) spada među najznačajnije SF filmove u povijesti sedme umjetnosti, a ovo remek-djelo o ljubavi, iskupljenju i svemirskoj misiji koja krene naopako doživite u svoj njegovoj ljepoti na velikom platnu!

Drugog dana 24. lipnja na velikom platnu gledamo briljantni korejski fantasy triler suspens Goksung (Došljak)! Riječ je o jednom od najhvaljenijih recentnih hitova sjajne korejske žanrovske kinematografije i izuzetno napetom i atraktivnom filmu koji maestralno spaja elemente trilera, horora, drame i fantazije kroz priču o misterioznom strancu u provincijskom mjestu koji krije jezovitu tajnu! Redatelj Hong-jin Na proslavio se briljantnim trilerom Chaser.

Uz filmski program ove godine vas na Ljetnoj pozornici Tuškanac očekuje i dodatna zabava: pop-up Summer Garden by Swanky Mint Hostel! Razigrani lounge na otvorenom radit će sve do kraja ljeta a u njemu ćete se tijekom Fantastic Zagreba prije i nakon projekcija moći zabaviti uz sjajne DJ-e, osvježiti ljetnim koktelima i hladnim pićima te se osladiti malim zalogajima!

Podsjećamo, 7. Fantastic Zagreb održava se od 29. lipnja do 9. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici, horori…i dodatna iznenađenja očekuju filmofile i zagrebačku publiku na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac. Očekuju nas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad, 7. i 8. srpnja, a za završnu večer Festivala 9. srpnja, na ljetnoj pozornici Tuškanac prikazujemo kultni SF METROPOLIS u režiji Fritza Langa! Ovaj klasik svih klasika i jedan od temeljnih filmova SF žanra ove godine obilježava svoj 90. rođendan!

U jedanaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Exspress, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Sretan rođendan! i Nordijski fokus.

Ulaznice su u prodaji od jučer, 20. lipnja, na blagajni kina Europa (Varšavska 3). Također, vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni ljetne pozornice Tuškanac.

Cijene ulaznica:

Pojedinačna projekcija: 27 kuna

Festivalska akreditacija: 150 kuna (ne vrijedi za projekcije na Medvedgradu)

Studentska festivalska akreditacija: 120 kuna (ne vrijedi za projekcije na Medvedgradu)

Posebna projekcija na Medvedgradu (prijevoz uključen): 55 kuna

(Visited 108 times, 1 visits today)

Komentari