Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Film

Uzmite pauzu za savršeni filmski vikend!

14.06.2013. Inja Drače
Foto:Facebook.com/kino.europa?fref=ts

Foto:Facebook.com/kino.europa?fref=ts

Odlučite li baš ovaj vikend posvetiti uživanju u filmovima, niste mogli izabrati bolji. Filmska ponuda u Zagrebu je odlična i jedini problem koji ćete imati je izabrati što gledati.

Počnimo od projekta Screen on the green koji je spojio travnate gradske površine s kino platnima. Ima li što ljepše od gledanja dobrog filma pod zvijezdama?  Danas pogledate napeti triler Source Code na Trgu Franje Tuđmana, sutra na velikoj pozornici u Maksimiru Monsters vs. Aliens, a u nedjelju na Jarunu kod Aquariusa Intouchables. Današnji glazbeno filmski program Screen on the greena pogledajte ovdje. Projekcije su besplatne.

Kino Tuškanac je rezervirano za noir filmove. U sklopu Noir Festivala, danas u 21 i 30 pogledajte They won’t believe me iz 1947. i Woman on the run iz 1950. Sutra će Nikica Gilić predstaviti hrvatski film noir kroz legendarnog redatelja Zorana Tadića nakon čega slijede njegova dva filma Treća žena (1997.) i San o ruži (1986.).

Premijera filma Trapula će biti održana u petak u Tuškancu. Trapula je 25-minutni film redatelja  Ivana Ramljaka i Marka Škobalja.

U kinu Europa, točnije u dvorani Müller, pogledajte danski dokumentarni film The act of killing redatelja Joshue Oppenheimera u 19 sati i film Košnice tima redatelja iz Hrvatske, Velike Britanije, Izraela, Njemačke i Češke u 21 i 15. Ukoliko vam se ne daju gledati filmovi, u velikoj dvorani možete odigrati kviz sa svojim prijateljima i osvojiti karte za kino ili klubove te hranu ili piće. Nakon kviza, Mario Kovač će se pobrinuti za dobru glazbenu atmosferu.

Ako ste tip za komercijalnije filmove, ne strahujte, jer su u kina upravo stigli Man of Steel, nova verzija Supermana, The Call, uzbudljivi triler sa Halle Berry i akcijski Hummingbird sa Jasonom Stathamom.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Komentari