Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Glazba

Valhalla heavy metal party ove subote uz Hellcats, Diamond Dust i Infidelic Affliction

02.10.2015. Ziher.hrFoto: Hellcats

Ove subote, 3. listopada,  u Močvari nas očekuje Valhalla metal party. Nastupat će ljubljanske Hellcats te riječki Diamond dust(thrash/heavy metal) i zagrebački Infidelic Affliction (thrash metal).

Počeci benda Hellcats sežu u rano djetinjstvo sestara Saše i Sonje Zagorc, koje su počele svirati još dok su bile u glazbenoj školi. Saša je studirala klasičnu gitaru, a Sonja flautu. Kasnije se Sonja prebacila na bubnjeve i 2006. osnivaju bend Hellcats, čime počinje i povijest ženskog heavy metala u Sloveniji. Sestre Zagorc ujedno su i autorice glazbe i tekstova svih pjesama benda. Hellcats su dokaz da su visoke pete i metal glazba i više nego dobra kombinacija, što također potvrđuju i odlične reakcije publike. Od mnogobrojnih nastupa izdvojit ćemo čak dva nastupa na Metaldays festivalu u Tolminu, nastupe na Viva la Pola festivalu, na Jelen Demofestu u Banja Luci te turneju po Rusiji, Italiji i Njemačkoj gdje su nastupale kao headlineri. Godine 2013. bend je objavio svoj album prvijenac Divja Pot, a do sada su objavili 3 videa za pjesme Steelrider, Now Is My Time i Demon Dreams. Nakon što su osvojile Zagreb na Valhalli u listopadu 2013. godine, sada se opet vraćaju zapaliti domaću publiku istinskim ženskim heavy metalom.

Za sve ljude žedne teškog i melodičnog zvuka pripremamo metal mix na kojem ćete moći čuti junake heavy, power i thrash metala kao što su DIO, Judas Priest, Helloween, Blind Guardian, Iron Maiden, Manowar, Metallica, Exodus, Kreator, Saxon, Black Sabbath, Accept, Hammerfall, Stratovarius, Lost Horizon, Edguy, Running Wild, Megadeth, Iced Earth, Rhapsody Of Fire, Hell, Sabaton, Powerwolf, Wisdom, Slayer, Grave Digger, DragonForce, Gamma Ray, Avantasia, Alestorm, Sonata Arctica, Sodom, Anthrax, Gloryhammer, Majesty, Korpiklaani, Grim Reaper, Primal Fear, Kamelot, Rage, Rainbow, W.A.S.P. te ostale dobre zvukove brzih bubnjeva, melodičnih solaža i moćnih vokala.

U sklopu Valhalle održat će se promocija novog 11. studijskog albuma američkih thrash metal legendi Slayer – “Repentless”, kojega ćete u cijelosti moći čuti. Upad je 25 kn na ulazu.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari