Istaknuto
23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

19.10.2016.

Druga epizoda Glazbenog lonca u Kavezu u petak, 4. studenog ugostit će Svemir. Uz akustičnu svirku i razgovor, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin imat će i premijernu javnu promociju spota za „Dunjinu pjesmu“, njihov posljednji singl.

Nagrade

Velika CFSN proslava uz britanskog Dark0-a i nu skool grime

09.04.2015. Ziher.hr
Foto: CFSN

Foto: CFSN

Nakon prvog dijela rođendanske proslave, u kojem su predstavili novu školu bristolskog bass techna i rasplesali Sirup uz vrlo pozitivne kritike, CFSN nas vraća u školsku klupu kako bi poslušali što je novo na britanskoj grime sceni i koji je taj “the sound of now” bass zvuk koji ih trenutačno pali. U Sirup 11. travnja zato dovode DarkA.

Dark0. Neki novi klinac iz Londona, i to onog sjevernog. Neki jedinstvenog grime zvuka, čiji su EP-evi znakovitog nazivlja (“Sin” te “Fate”) razgrnuli nemalo dobrih traka 2014. i pogurali DarkA do samog vrha. Čini se da Davor Bokhari aka Darko nastavlja biti klupskim šlagom i 2015. grime trakama koje su svakako drugačije, kompleksne, u kojima se isprepliće zvuk 8-bita s trapom i nekom melankolijom 80-ih te koje itekako zrcale utjecaj prominentnih producenata kao što su So Solid Crew, Cashmere Cat, Suicideyear, Evian Christ te mnogi drugi.

Kakav je, dakle, Dark0v izraz? Sumanutost zvukova videoigara utrapljenih u grimeu.

Za ovu posebnu prigodu pridružuje se naš Dubway.

CFSN DJs, jedan od glavnih projekata CFSN-a, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, po glazbenoj dužnosti proputovali su skoro cijelu Europu od Bugarske i Makedonije, preko Budimpešte, Praga do Berlina i Londona te nastupili na velikim festivalima kao što su: EXIT, Sziget, Elevate, Outlook, Hideout, Dimensions, Share, Terraneo, Hartera, te mnogim drugim.

Ljetima nastupaju i na festivalima poput najstarijeg dnb festivala u ovom dijelu Europe – Broken Balkanz na Vitoši pored Sofije, MAD In Belgrade, Soundwave, Republika Festival u Rijeci, Unknown u Rovinju, The Garden Festival, Špancirfest i mnogim drugim. Njihovi klupski nastupi su mashup svježih house, deep house, techno, bass, trap, drum’n’bass, UK funky, future garage, post dubstep, beats, glitch, juke i indie beatova.

Nedugo su organizirali i 10. Illectricity, festival audio-vizualnih umjetnosti i peti MASKEN’BASS, kojega je posjetilo više od tisuću posjetitelja. Trenutačno slave svoj XIII. rođendan.

Karte možete kupiti preko sustava Entrio po cijeni od 40kn, odnosno 50kn na ulazu u klub. Svi volimo neke free upade pa vam Ziher dijeli 2×1 upad na drugi dio XIII. rođendana CFSN-a, a sve što trebate je komentirati članak imenom i prezimenom i pričekati subotu popodne da vidite koliko ste sreće imali.

Komentari