Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Veliko slavlje 10 godina Hip Hop Unity portala u Tvornici Kulture

15.10.2015. Ziher.hrFoto: Press

Glavna ideja velike proslave 17. listopada u Tvornici Kulture, je predstavljanje zagrebačkoj publici izvođača koji dolaze van Zagreba, te je uredništvo portala s ciljem ujedinjenja hrvatske scene uložilo veliki trud u pozivanje izvođača iz Slavonije i Dalmacije. Zagreb neće biti zaboravljen te, uz već poznate i priznate rap izvođače, svoju priliku dobit će i mlade nade Zagreba.

Popis izvođača koji će predstaviti svoje znanje i vještine na mikrofonu je stvarno impresivan, te će tako pozornicu Tvornice Kulture te večeri pohoditi: 6Wild (Sinj), Bore Balboa (Šibenik), Dekadenti & Žaegulj ZIM, Dregermajster Crew, Duki & Bobie, Fetbojsi, Geralt Iz Rivije, Koolade, KUKU$, Loš Utjecaj (Osijek), Marchello Mede (Bol), Sett iz grupe Krankšvester, Shelter Team (Zadar), So!Baybe SMG, legendarni Target iz grupe Tram 11, te možda još poneki gost iznenađenja. Za veliki afterparty bit će zaduženi splitski DJi, članovi grupe Kiša Metaka, VRH i Oreb. U ulozi domaćina, kao i uvijek na Unity događanjima, tu su Rofellos i Sukre, kao i rezident HHU DJi Katz i Loc Dogg. Budite dio kulture i na velikoj proslavi 10 godina Hip Hop Unitya!

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 25kn, dok će na dan velike proslave ulaznica iznositi 35kn. Broj ulaznica za party je ograničen, požurite po svoju da ne ostanete vani! Karte se kupiti mogu na službenim prodajnim mjestima: Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop i Entrio sustav.

Hip Hop Unity je projekt pokrenut od strane nekolicine mladih istomišljenika u nastojanju da se stvori centralno mjesto okupljanja perspektivnih talentiranih pojedinaca radi unapređenja njihove kreativne djelatnosti, sklapanja novih prijateljstava i promidžbe njihova rada. Osim poticanja demo izvođača, nastojimo bilježiti i kroniku postojeće Hip Hop scene u Hrvata te tako aktivnim članovima Hip Hop zajednice koji je svojim radom stvaraju i mijenjaju kao i onima koji nemaju takvih ambicija, ali neovisno o tome predstavljaju najvažniju kariku bilo kojeg umjetničkog djelovanja – publiku, postati primarno sredstvo informiranja, pa i educiranja odnosno kultiviranja u um i srce Hip Hop-a. Zato nas moto prikladno i glasi: Budi dio kulture!

Komentari