Istaknuto
05.12.2018.

I ove srijede stižu glazbeni noviteti. Glasujte za za najbolje singlove proteklog tjedna i pomaknite svog favorita na ljestvici.

03.12.2018.

Pažljivo pratite portal jer ćemo u člancima sakrivati najbogatije i najvrijednije nagrade do sada.

Film

Venecija u Zagrebu: Poznati filmski festival ponovno u Europi

14.02.2015. Lucija Curavić
Foto: VenecijaUZagrebu_OfficialBanner

Foto: VenecijaUZagrebu_OfficialBanner

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog starta, drugo izdanje programa Venecija u Zagrebu održat će se u kinu Europa od 17. do 21. veljače. Publiku i ove godine očekuje čitavi niz uzbudljiih filmova prikazanih na posljednjem Venecijanskom festivalu.

Mračne duše će otvoriti program priča o trojici braće koja koji se suočavaju s mafijaškom prošlošću svoje obitelji, a samoj projekciji prisustvovat će i jedna od podvojenih duša iz filma, talijanski glumac Peppino Mazzotti. Na tragu slavnog kuma, film će prikazati kako je neslana šala na jednom kraju svijeta poziv za krvavu osvetu na drugoj. Višestruko nagrađivan film izvornog naslova Anime nere mračan je i idealan početak festivala.

Foto: AnimeNereOfficial

Foto: AnimeNereOfficial

U sklopu programa prikazat će se i Pasolini Abela Ferrare, film o posljednjim danima života velikog talijanskog pisca i redatelja Piera Paola Pasolinija, čija se 40. godišnjica smrti ove godine obilježava diljem svijeta. U iznimno hvaljenoj naslovnoj ulozi američki je glumac Willem Dafoe (Divlji u srcuAvijatičar).

Publika ima priliku pogledati i film Hungry Hearts, romantična drama o mladom bračnom paru, Talijanki i Amerikancu, čija se idila naruši kada se, nakon rođenja djeteta, sukobe njihovi pogledi na roditeljstvo. Ono što će očito postati tradicija jest restauriranje jednog talijanskog klasika, a ove godine će biti Poseban dan Ettorea Scole iz 1977., nagrađen priznanjem za najbolju filmsku restauraciju. Glavnu žensku ulogu u ovom filmu tumači Sophia Loren, najpopularnija talijanska glumica 20. stoljeća čiji će lik i djelo biti i u fokusu popratne izložbe fotografija Jučer, danas, Sophia te dokumentarnog filma Žene koje su postale mit: Sophia pripovijeda o Loren koji će, uz gostovanje redatelja Marca Spagnolija, biti prikazan posljednjeg dana trajanja programa.

Za posjet  Veneciji većina još uvijek ne može izdvojiti, ali dašak Italije možemo udahnuti kroz divne filmove koje će se prikazivati u Kinu Europi.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Komentari