Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Video – And The Grammy Goes To: Dominacija Black Keysa, We Are Young pjesma godine!

11.02.2013. Sonja Agata Bišćan
Foto: grammy.com

Foto: Screenshot;grammy.com

Najvažnija glazbena noć u 2013. je iza nas, dodijeljeni su glazbeni Oscari, GRAMMYs. Mumford & Sons ovogodišnje su zvijezde, no, mediji su nas dobro pripremili na potencijalne dobitnike pa ni među imenima drugih nagrađenih u glavnim kategorijama nema previše iznenađenja.

Snimka godine: Somebody That I Used To Know- Gotye ft. Kimbra
Album godine: Babel- Mumford & Sons
Pjesma godine: We Are Young- Fun ft. Janelle Monáe
Debitant godine: Fun
Najbolja pop solo izvedba: Set Fire To The Rain (Live u Royal Albert Hallu)- Adele
Najbolja pop duo/ grupna izvedba: Somebody That I Used To Know- Gotye ft. Kimbra
Najbolji pop instrumentalni album: Impressions- Chris Botti
Najbolji pop vokalni album: Stronger- Kelly Clarkson
Najbolji tradicionalni pop vokalni album: Kisses On The Bottom- Paul McCartney
Najbolja rock izvedba: Lonely Boy- The Black Keys (ujedno i najbolja rock pjesma, na najboljem rock albumu El Camino)
Najbolji jazz vokalni album: Radio Music Society- Esperanza Spalding (koja je dobila Grammyja i u kategoriji „Najbolji instrumentalni aranžman“ popraćen vokalom za City of Roses)
Najbolji improvizirani jazz solo: Hot House- Gary Burton & Chick Corea (koji su osvojili Grammyja i u kategoriji „Najbolja instrumentalna skladba“ za Mozart Goes Dancing)
Najbolji komični album: Blow Your Pants Off- Jimmy Fallon
Nenagarađen nije ostao ni najpoznatiji glazbeni par (osim Kogagod i Taylor Swift, koja je dobila nagradu za najbolju pjesmu napisanu za vizualni medij- Safe & Sound za Igre gladi), Beyonce i Jay-Z.
Beyonce je nagrađena za najbolju tradicionalnu R&B izvedbu za Love On Top, a Jay-Z u dvije kategorije; za najbolju rap izvedbu- N****s In Paris (ft. Kanye West) i najbolju rap suradnju- No Church In The Wild (s Kanye Westom ft. Frank Ocean & The- Dream).

Grammyja je ove godine osvojila i Rihanna u kategoriji “Najbolji kratki video spot”, za pjesmu We Found Love, dok su za dugi spot Grammyja osvojili ovogodišnji ultimativni pobjednici (ako je “Album godine” smatrati najvažnijom kategorijom!) Mumford & Sons za Big Easy Express.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari