Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Video – And The Grammy Goes To: Dominacija Black Keysa, We Are Young pjesma godine!

11.02.2013. Sonja Agata Bišćan
Foto: grammy.com

Foto: Screenshot;grammy.com

Najvažnija glazbena noć u 2013. je iza nas, dodijeljeni su glazbeni Oscari, GRAMMYs. Mumford & Sons ovogodišnje su zvijezde, no, mediji su nas dobro pripremili na potencijalne dobitnike pa ni među imenima drugih nagrađenih u glavnim kategorijama nema previše iznenađenja.

Snimka godine: Somebody That I Used To Know- Gotye ft. Kimbra
Album godine: Babel- Mumford & Sons
Pjesma godine: We Are Young- Fun ft. Janelle Monáe
Debitant godine: Fun
Najbolja pop solo izvedba: Set Fire To The Rain (Live u Royal Albert Hallu)- Adele
Najbolja pop duo/ grupna izvedba: Somebody That I Used To Know- Gotye ft. Kimbra
Najbolji pop instrumentalni album: Impressions- Chris Botti
Najbolji pop vokalni album: Stronger- Kelly Clarkson
Najbolji tradicionalni pop vokalni album: Kisses On The Bottom- Paul McCartney
Najbolja rock izvedba: Lonely Boy- The Black Keys (ujedno i najbolja rock pjesma, na najboljem rock albumu El Camino)
Najbolji jazz vokalni album: Radio Music Society- Esperanza Spalding (koja je dobila Grammyja i u kategoriji „Najbolji instrumentalni aranžman“ popraćen vokalom za City of Roses)
Najbolji improvizirani jazz solo: Hot House- Gary Burton & Chick Corea (koji su osvojili Grammyja i u kategoriji „Najbolja instrumentalna skladba“ za Mozart Goes Dancing)
Najbolji komični album: Blow Your Pants Off- Jimmy Fallon
Nenagarađen nije ostao ni najpoznatiji glazbeni par (osim Kogagod i Taylor Swift, koja je dobila nagradu za najbolju pjesmu napisanu za vizualni medij- Safe & Sound za Igre gladi), Beyonce i Jay-Z.
Beyonce je nagrađena za najbolju tradicionalnu R&B izvedbu za Love On Top, a Jay-Z u dvije kategorije; za najbolju rap izvedbu- N****s In Paris (ft. Kanye West) i najbolju rap suradnju- No Church In The Wild (s Kanye Westom ft. Frank Ocean & The- Dream).

Grammyja je ove godine osvojila i Rihanna u kategoriji “Najbolji kratki video spot”, za pjesmu We Found Love, dok su za dugi spot Grammyja osvojili ovogodišnji ultimativni pobjednici (ako je “Album godine” smatrati najvažnijom kategorijom!) Mumford & Sons za Big Easy Express.

Komentari