Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Video: “Bagboy” – Povratak Pixiesa nakon devet godina!

28.06.2013. Marta LučićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/ Pixies

Foto: facebook.com/ Pixies

Bili fanovi ili ne, čuti nešto novo od alternativnog američkog trojca zasigurno je iznenađenje, i to nakon devet godina zatišja. Nova pjesma “Bagboy” je izašla uz video, a može se skinuti na službenoj stranici benda. Unatoč još svježim odlaskom basistice Kim Deal prije dva tjedna, Pixiesi su puni kreativne energije. Pretpostavlja se, na temelju zvuka nove pjesme i činjenice da je snimljena u rujnu prošle godine, da je Kim ipak ostala na novom uratku. Frontman grupe Black Francis o pjesmi kaže kako je tekst nastao još prije 25 godina, naglašavajući da se radi o jednostavnoj pjesmi na bazi bluesa.

Zadnja stvar prije “Bagboya”  koju su Pixiesi izdali je bila pjesma “Bam Thwok” iz 2004., dostupna samo na skidanje s interneta. Ključna je bila zbog godine u kojoj su se, nakon raskida 1993. ponovno spojili. Kako sve to zvuči nakon skoro desetljeća, poslušajte i pogledajte!

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Komentari