Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Video: Beady Eye ima novi singl

30.04.2013. Antonia Šeremet
Foto: Facebook.com/BeadyEyeOfficial

Foto: Facebook.com/BeadyEyeOfficial

Beady Eye, čiji je frontmen karizmatični Liam Gallagher, izdaju svoj drugi studijski album. Okupili su 2009. godine nakon burnog raspada Oasisa za vrijeme V festivala. Bend uz Gallaghera čine još dva bivša člana Oasisa Gem Archer i Andy Bell te su im se pridružili Chris Sharrock i Jay Mehler. Svoj prvi album “Different Gear, Still Speeding” su izdali 2011. godine i prilično je dobro prošao na ljestvicama, a i recenzije su bile uglavnom pozitivne.

Drugi album naslovljen “BE” izlazi 10. lipnja, a bend je predstavio prvi službeni singl. Ime singla je Second bite of the Apple. Album je sniman u Londonu, a producirao ga je Dave Sitek za kojeg Gallagher kaže da je najbolji producent s kojim je ikada radio. Nadovezuje se na to i kaže da je album nešto posebno za bend, da su se odmakli od svega što se događalo u 90-ima i snimili ga čiste glave. Harry Peccinotti, koji je radio na više Pirellijevih kalendara, snimio je cover albuma. Za sada ne postoje datumi za turneju već su potvrđena samo tri koncerta kojima će promovirati album, a karte za te koncerte su mogli kupiti samo oni koji su se unaprijed predbilježili za kupnju albuma na službenim stranicama. Ta mini turneja će uključivati koncerte u Manchesteru, Londonu i Glasgowu.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Komentari