Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Video: Beady Eye ima novi singl

30.04.2013. Antonia Šeremet
Foto: Facebook.com/BeadyEyeOfficial

Foto: Facebook.com/BeadyEyeOfficial

Beady Eye, čiji je frontmen karizmatični Liam Gallagher, izdaju svoj drugi studijski album. Okupili su 2009. godine nakon burnog raspada Oasisa za vrijeme V festivala. Bend uz Gallaghera čine još dva bivša člana Oasisa Gem Archer i Andy Bell te su im se pridružili Chris Sharrock i Jay Mehler. Svoj prvi album “Different Gear, Still Speeding” su izdali 2011. godine i prilično je dobro prošao na ljestvicama, a i recenzije su bile uglavnom pozitivne.

Drugi album naslovljen “BE” izlazi 10. lipnja, a bend je predstavio prvi službeni singl. Ime singla je Second bite of the Apple. Album je sniman u Londonu, a producirao ga je Dave Sitek za kojeg Gallagher kaže da je najbolji producent s kojim je ikada radio. Nadovezuje se na to i kaže da je album nešto posebno za bend, da su se odmakli od svega što se događalo u 90-ima i snimili ga čiste glave. Harry Peccinotti, koji je radio na više Pirellijevih kalendara, snimio je cover albuma. Za sada ne postoje datumi za turneju već su potvrđena samo tri koncerta kojima će promovirati album, a karte za te koncerte su mogli kupiti samo oni koji su se unaprijed predbilježili za kupnju albuma na službenim stranicama. Ta mini turneja će uključivati koncerte u Manchesteru, Londonu i Glasgowu.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Komentari