Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

Video: Disney punom parom radi na novim Star Wars projektima

21.05.2013. Marino Čajdo
Foto: Facebok.com

Foto: Facebok.com

Nekoliko mjeseci nakon Disneyjeve akvizicije franšize Star Wars (i nekoliko definitivno ugašenih projekata koje su firme Georga Lucasa razvijale), službeno je najavljen i prvi SW projekt pored snimanja nove filmske trilogije.

Jesen 2014. tako će vidjeti debi animirane serije Star Wars Rebels čiji je razvoj službeno ponuđen Daveu Filoniju, Gregu Weismanu te Simonu Kinbergu. Filoniju će ovo biti nastavak dugogodišnjeg rada na franšizi koju je oblikovao kao producent animirane serije Star Wars: The Clone Wars. Weisman, pak, nema iskustva s univerzumom Star Warsa, no iza sebe drži također hvaljene projekte poput Gargoyles, The Spectacular Spider-Man te nedavno završen Young Justice. Kinberg je zanat kovao u akcijskim filmovima poput X-Men: First Class te Sherlock Holmes, a ovo će mu biti prvi izlet u produkciju animacije kao i u svijet Star Warsa. Također je i zadužen za pisanje scenarija budućeg stand-alone Star Wars filma koji neće imati veze s novom trilogijom J.J. Abramsa.

No, da se vratimo na najavljeni animirani projekt. Star Wars Rebels prema informacijama biti će akcijska animirana serija smještena negdje između Episode III i IV, a naslov sugerira kako će se priča vrtjeti oko sve jačeg pokreta pobunjenika u vrijeme dok Carstvo vrši represiju nad galaksijom te progoni posljednje među članovima reda Jedija. Kako se radi o periodu od 20 godina među epizodama vjerujemo da će biti i više nego dovoljno prostora za još jednu napetu Star Wars animiranu sagu.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari