Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Video: Forrest Gump u režiji Wesa Andersona

26.04.2014. Laura SinovčićVrijeme čitanja: 1 minuta

foto: Vimeo

Kada se redatelj istakne iz mora kreativaca sedme umjetnosti, tada njegovo ime najčešće postaje sinonim za njegov široko prepoznatljiv stil. Pored “tarantinovskog” stila, u zadnjih nekoliko godina najviše se istaknuo onaj “wesandersovski”, ponajviše zahvaljujući njegovom Moonrise Kingdomu i zadnjem, The Grand Budapest Hotelu.

>>Recenzija – The Grand Budapest Hotel: Andersonov univerzum pun šarenolikih likova i nostalgičnog šarma

Tako u wesandersovski stil možemo ubrojiti uredne i centrirane kadrove, žuto – narančaste kredence pa i pomalo čudnu glazbu. Koristeći se istim karakteristikama, Vimeo koristik Louis Paquet izmijenio je uvodnu “špicu” Forresta Gumpa i zamijenio redatelja ovog kultnog klasika, Roberta Zemeckisa, s Wesom Andersonom.

Forrest Gump by Wes Anderson from Louis Paquet on Vimeo.

 

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari