Istaknuto
22.10.2018.

Knjige su odličan izbor u svakom slučaju! Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

Film

Video: Hrvatski film Halimin put osvojio glavnu nagradu na festivalu mediteranskog filma u Maroku!

02.04.2013. Ivan Dominik
Foto: facebook.com/HaliminPut

Foto: facebook.com/HaliminPut

Halimin put, hrvatski film redatelja Arsena Antona Ostojića, osvojio je glavnu nagradu za najbolji film na 19. festivalu mediteranskog filma, koji je održan u Maroku.

Nastao u produkciji Arkadene Zagreb, film je osvojio Grand Prix u konkurenciji 12 filmova, koja je bila izuzetno jaka budući da su neki od tih filmova već bili nagrađeni Zlatnim palmama na festivalu u Cannesu. Presretni redatelj Ostojić izvijestio je o uspjehu svoga filma, koji je zbog nagrade dobio i 6.000 eura nagrade.

Također, glavna glumica u filmu, Olga Pakalović, dobila je nagradu za najbolju glumicu, a važnost festivala koji se održao u marokanskom gradu Tetouanu od 23. do 30. ožujka ove godine, dokazana je i visokim pokroviteljstvom samog marokanskog kralja – Muhameda VI.

Ostojićev film Halimin put ovim je Grand Prixom samo nastavio biti nagrađivan po različitim festivalima u Europi te je uz ovu i nagradu za najbolji film u belgijskom gradu Monsu, osvojio još osam nagrada na pet različitih međunarodnih festivala. Na filmskom festivalu u Puli također je dobio nagradu publike i to rekordno visokom pobjedom, dok ga je trijumf u Maroku promovirao na još desetak međunarodnih filmskih festivala, od kojih je nekoliko u SAD-u.

Tako će Halimin put kao hrvatski film biti prikazan tijekom ljeta i na festivalima u sjevernoameričkim gradovima poput Seattlea, Clevelanda, Los Angelesa pa i New Yorka, što je ogromno priznanje za sam film, kao i za cjelokupnu hrvatsku kinematografiju.

(Visited 181 times, 1 visits today)

Komentari