Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Video: Hrvatski film Halimin put osvojio glavnu nagradu na festivalu mediteranskog filma u Maroku!

02.04.2013. Ivan Dominik
Foto: facebook.com/HaliminPut

Foto: facebook.com/HaliminPut

Halimin put, hrvatski film redatelja Arsena Antona Ostojića, osvojio je glavnu nagradu za najbolji film na 19. festivalu mediteranskog filma, koji je održan u Maroku.

Nastao u produkciji Arkadene Zagreb, film je osvojio Grand Prix u konkurenciji 12 filmova, koja je bila izuzetno jaka budući da su neki od tih filmova već bili nagrađeni Zlatnim palmama na festivalu u Cannesu. Presretni redatelj Ostojić izvijestio je o uspjehu svoga filma, koji je zbog nagrade dobio i 6.000 eura nagrade.

Također, glavna glumica u filmu, Olga Pakalović, dobila je nagradu za najbolju glumicu, a važnost festivala koji se održao u marokanskom gradu Tetouanu od 23. do 30. ožujka ove godine, dokazana je i visokim pokroviteljstvom samog marokanskog kralja – Muhameda VI.

Ostojićev film Halimin put ovim je Grand Prixom samo nastavio biti nagrađivan po različitim festivalima u Europi te je uz ovu i nagradu za najbolji film u belgijskom gradu Monsu, osvojio još osam nagrada na pet različitih međunarodnih festivala. Na filmskom festivalu u Puli također je dobio nagradu publike i to rekordno visokom pobjedom, dok ga je trijumf u Maroku promovirao na još desetak međunarodnih filmskih festivala, od kojih je nekoliko u SAD-u.

Tako će Halimin put kao hrvatski film biti prikazan tijekom ljeta i na festivalima u sjevernoameričkim gradovima poput Seattlea, Clevelanda, Los Angelesa pa i New Yorka, što je ogromno priznanje za sam film, kao i za cjelokupnu hrvatsku kinematografiju.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Komentari