Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Video: I to je moguće, platinasta naklada prije izdavanja albuma

18.06.2013. Domagoj Puškarić
Foto:kickrocs.com

Foto:kickrocs.com

Mnogi se žale kako danas glazbenici teško žive i ne dobivaju novac od prodaje albuma, ali postoje oni kojima i u ova teška diskografska vremena posao cvjeta. Jedan od takvih je i američki reper i producent Jay-Z koji je učinio pametan poslovan potez te se ujedinio sa Samsungom.

Samsung je kupio milijun primjeraka nadolazećeg Jay-ovog albuma te odlučio počastiti korisnike svojih pametnih telefona i dati im album na besplatan download preko posebne aplikacije “Magna Carta App“. Aplikacija će postati dostupna krajem lipnja, a osim što će korisnici dobiti album besplatno, dobiti će ga 72 sata prije službenog izlaska na tržište. Ime albuma je “Magna Carta Holy Grail“, a izlazi na tržište 4. srpnja.

Wall Street Journal prenosi da je Samsung za svaki primjerak albuma platio 5 dolara.

U Samsungovom promotivnom  videu Jay-Z objašnjava kako danas funkcionira glazba te otkriva da je na nadolazećem, dvanaestom albumu radio s poznatim producentima Rickom Rubinom i Timbalandom te reperom Pharrellom Williamsom.

 

(Visited 84 times, 2 visits today)

Komentari