Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Video: I to je moguće, platinasta naklada prije izdavanja albuma

18.06.2013. Domagoj PuškarićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto:kickrocs.com

Foto:kickrocs.com

Mnogi se žale kako danas glazbenici teško žive i ne dobivaju novac od prodaje albuma, ali postoje oni kojima i u ova teška diskografska vremena posao cvjeta. Jedan od takvih je i američki reper i producent Jay-Z koji je učinio pametan poslovan potez te se ujedinio sa Samsungom.

Samsung je kupio milijun primjeraka nadolazećeg Jay-ovog albuma te odlučio počastiti korisnike svojih pametnih telefona i dati im album na besplatan download preko posebne aplikacije “Magna Carta App“. Aplikacija će postati dostupna krajem lipnja, a osim što će korisnici dobiti album besplatno, dobiti će ga 72 sata prije službenog izlaska na tržište. Ime albuma je “Magna Carta Holy Grail“, a izlazi na tržište 4. srpnja.

Wall Street Journal prenosi da je Samsung za svaki primjerak albuma platio 5 dolara.

U Samsungovom promotivnom  videu Jay-Z objašnjava kako danas funkcionira glazba te otkriva da je na nadolazećem, dvanaestom albumu radio s poznatim producentima Rickom Rubinom i Timbalandom te reperom Pharrellom Williamsom.

 

(Visited 106 times, 1 visits today)

Komentari