Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Video: Ikea snimila reklamu za Noć vještica po uzoru na Kubricka

31.10.2014. Petra Plivelić
Foto: Youtube.com/screenshot

Foto: Youtube.com/screenshot

Za Ikeu – raj s namještajem, dekoracijama i švedskim mesnim okruglicama ste zasigurno čuli, a ako ste možda već i posjetili nedavno otvorenu prodavaonicu u Hrvatskoj sigurno ste primijetili kako se lako izgubiti. Ako ne pratite strelice po podu i odlutate sami svojim putem kroz nekoliko nivoa prodavaonice, dosta ćete se nahodati dok ne dođete do izlaza. Sada, u duhu Halloweena, zamislite da sami lutate noću po Ikei i da čujete čudne zvukove i stvari se pomiču i svijetla se pale i gase i pale i čujete zastrašujuće glasove i… Buu Prepadnuti ste!

Upravo tako nekako izgleda Ikea Halloween reklama koja je nastala u Ikei u Singapuru kako bi promovirali noćnu kupnju. Reklama u trajanju od minute i pol odaje počast horor filmu The Shining redatelja Stanleyja Kubricka iz 1980. godine. Film je snimljen prema knjizi Stephena Kinga, a u filmu glavnu ulogu ima, tada mladi Jack Nicholson.

Maleni dječak Danny u kombinezonu vozi se kroz slabo osvijetljenu Ikeu baš kao i maleni Danny u filmu The Shining. Danny prolazi Ikeom u kojoj se nalaze kosturi, veliki zastrašujući plišani medo, svijetla trepere, čuje se čudna glazba, na namještaju se nalaze načrčkane poruke.

Foto: Youtube.com/screenshot

Foto: Youtube.com/screenshot

Mališan se napokon zaustavlja kada mu se na putu prepriječe njegovi roditelji odjeveni u plave haljine poput onih kakve imaju blizanke u filmu. The Shining blizanke Dannyju govore „Come play with us“, a zamaskirani Dannyjevi roditelji u reklami govore „Come pay with us“. Zgodna igra riječi. I na kraju naravno Halloween čestitka.

Foto: Youtube.com/screenshot

Foto: Youtube.com/screenshot

Reklame su mala remek djela. Lako nam se urežu u pamćenje, a na kreativan način prenesu sve potrebne poruke širokoj javnosti. Upregnite malo mozak i sigurno će vam na pamet pasti barem tri reklame koje ste sa zanimanjem gledali zbog odlične izvedbe. Naposljetku, sjećanje na te reklame će vas i nagnati da kupite proizvod baš od tog proizvođača. Ikea je ovom reklamom napravila odličan posao. Još nam samo preostaje nadati se da će Božićna reklama biti jednako genijalna.

Komentari