Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Film

Video: Ikea snimila reklamu za Noć vještica po uzoru na Kubricka

31.10.2014. Petra Plivelić
Foto: Youtube.com/screenshot

Foto: Youtube.com/screenshot

Za Ikeu – raj s namještajem, dekoracijama i švedskim mesnim okruglicama ste zasigurno čuli, a ako ste možda već i posjetili nedavno otvorenu prodavaonicu u Hrvatskoj sigurno ste primijetili kako se lako izgubiti. Ako ne pratite strelice po podu i odlutate sami svojim putem kroz nekoliko nivoa prodavaonice, dosta ćete se nahodati dok ne dođete do izlaza. Sada, u duhu Halloweena, zamislite da sami lutate noću po Ikei i da čujete čudne zvukove i stvari se pomiču i svijetla se pale i gase i pale i čujete zastrašujuće glasove i… Buu Prepadnuti ste!

Upravo tako nekako izgleda Ikea Halloween reklama koja je nastala u Ikei u Singapuru kako bi promovirali noćnu kupnju. Reklama u trajanju od minute i pol odaje počast horor filmu The Shining redatelja Stanleyja Kubricka iz 1980. godine. Film je snimljen prema knjizi Stephena Kinga, a u filmu glavnu ulogu ima, tada mladi Jack Nicholson.

Maleni dječak Danny u kombinezonu vozi se kroz slabo osvijetljenu Ikeu baš kao i maleni Danny u filmu The Shining. Danny prolazi Ikeom u kojoj se nalaze kosturi, veliki zastrašujući plišani medo, svijetla trepere, čuje se čudna glazba, na namještaju se nalaze načrčkane poruke.

Foto: Youtube.com/screenshot

Foto: Youtube.com/screenshot

Mališan se napokon zaustavlja kada mu se na putu prepriječe njegovi roditelji odjeveni u plave haljine poput onih kakve imaju blizanke u filmu. The Shining blizanke Dannyju govore „Come play with us“, a zamaskirani Dannyjevi roditelji u reklami govore „Come pay with us“. Zgodna igra riječi. I na kraju naravno Halloween čestitka.

Foto: Youtube.com/screenshot

Foto: Youtube.com/screenshot

Reklame su mala remek djela. Lako nam se urežu u pamćenje, a na kreativan način prenesu sve potrebne poruke širokoj javnosti. Upregnite malo mozak i sigurno će vam na pamet pasti barem tri reklame koje ste sa zanimanjem gledali zbog odlične izvedbe. Naposljetku, sjećanje na te reklame će vas i nagnati da kupite proizvod baš od tog proizvođača. Ikea je ovom reklamom napravila odličan posao. Još nam samo preostaje nadati se da će Božićna reklama biti jednako genijalna.

(Visited 177 times, 1 visits today)

Komentari