Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Film

Video: Kako se komponira glazba za filmske trailere

06.04.2014. Lucija Curavić
Foto: www.facebook.com/pages/Movie-Trailers/

Foto: www.facebook.com/pages/Movie-Trailers/

Funkcija glazbe u traileru je da služi marketingu, da bude svojevrstan audio proizvod koji predstavlja film. Nerijetko film ne mora biti takav, ali kompozicije uvijek trebaju biti glasne i odvažne. Ovako je Yoav Goren objasnio što za njega predstavlja komponiranje glazbe za filmske trailere, posao kojim se bavi punih dvadeset godina. Još 1993. on i kolega Jeffrey Fayman osnovali su kompaniju Immediate Music i svojom glazbom dodali posebnost filmovima koji često ne bi ni bili snimljeni do kraja. The Amazing Spider-Man, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II, The Hobbit: An Unexpected Journey, The Dark Knight Rises, After Earth, Oblivion, Iron Man 3, Cloud Atlas i  Argo  samo su neki od filmova za čije je uzbudljive trailere, barem što se glazbenog dijela tiče, zaslužan ovaj dvojac. Pogledajte intervju i saznajte što sve uključuje proces komponiranja takve glazbe.

Kritičari glazbe za filmske trailere smatraju ju neoriginalnom, a njen zvuk nazivaju plastičnim, što je jedan od razloga zašto neki ne preferiraju Hollywood. Za njih je takva kvazi- glazba glavni krivac za ”ovo sam već vidio” osjećaj kod publike nakon što pogleda trailer za novi filmski hit.

Što vi mislite?

(Visited 109 times, 1 visits today)

Komentari