Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Video: Kako se komponira glazba za filmske trailere

06.04.2014. Lucija Curavić
Foto: www.facebook.com/pages/Movie-Trailers/

Foto: www.facebook.com/pages/Movie-Trailers/

Funkcija glazbe u traileru je da služi marketingu, da bude svojevrstan audio proizvod koji predstavlja film. Nerijetko film ne mora biti takav, ali kompozicije uvijek trebaju biti glasne i odvažne. Ovako je Yoav Goren objasnio što za njega predstavlja komponiranje glazbe za filmske trailere, posao kojim se bavi punih dvadeset godina. Još 1993. on i kolega Jeffrey Fayman osnovali su kompaniju Immediate Music i svojom glazbom dodali posebnost filmovima koji često ne bi ni bili snimljeni do kraja. The Amazing Spider-Man, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II, The Hobbit: An Unexpected Journey, The Dark Knight Rises, After Earth, Oblivion, Iron Man 3, Cloud Atlas i  Argo  samo su neki od filmova za čije je uzbudljive trailere, barem što se glazbenog dijela tiče, zaslužan ovaj dvojac. Pogledajte intervju i saznajte što sve uključuje proces komponiranja takve glazbe.

Kritičari glazbe za filmske trailere smatraju ju neoriginalnom, a njen zvuk nazivaju plastičnim, što je jedan od razloga zašto neki ne preferiraju Hollywood. Za njih je takva kvazi- glazba glavni krivac za ”ovo sam već vidio” osjećaj kod publike nakon što pogleda trailer za novi filmski hit.

Što vi mislite?

(Visited 114 times, 1 visits today)

Komentari