Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Video: Kako se komponira glazba za filmske trailere

06.04.2014. Lucija CuravićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: www.facebook.com/pages/Movie-Trailers/

Foto: www.facebook.com/pages/Movie-Trailers/

Funkcija glazbe u traileru je da služi marketingu, da bude svojevrstan audio proizvod koji predstavlja film. Nerijetko film ne mora biti takav, ali kompozicije uvijek trebaju biti glasne i odvažne. Ovako je Yoav Goren objasnio što za njega predstavlja komponiranje glazbe za filmske trailere, posao kojim se bavi punih dvadeset godina. Još 1993. on i kolega Jeffrey Fayman osnovali su kompaniju Immediate Music i svojom glazbom dodali posebnost filmovima koji često ne bi ni bili snimljeni do kraja. The Amazing Spider-Man, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II, The Hobbit: An Unexpected Journey, The Dark Knight Rises, After Earth, Oblivion, Iron Man 3, Cloud Atlas i  Argo  samo su neki od filmova za čije je uzbudljive trailere, barem što se glazbenog dijela tiče, zaslužan ovaj dvojac. Pogledajte intervju i saznajte što sve uključuje proces komponiranja takve glazbe.

Kritičari glazbe za filmske trailere smatraju ju neoriginalnom, a njen zvuk nazivaju plastičnim, što je jedan od razloga zašto neki ne preferiraju Hollywood. Za njih je takva kvazi- glazba glavni krivac za ”ovo sam već vidio” osjećaj kod publike nakon što pogleda trailer za novi filmski hit.

Što vi mislite?

(Visited 138 times, 1 visits today)

Komentari